BTW-VRIJE DAGEN: 21% korting op alles
t.w.v. 21%
Haal jouw favoriete product nu voordelig in huis! BTW-VRIJE DAGEN: 21% korting op alles
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
Werkplaats

5 Tips voor een georganiseerde werkplaats

De werkplaats, een plek waar met liefde en passie wordt geklust en gesleuteld. Een plek waar de mooiste creaties tot stand komen en waar jij al jouw klussen in rust kan uitvoeren. Maar is dat wel zo? Ziet jouw werkplaats er altijd tiptop opgeruimd uit? Of kan je wel wat tips gebruiken voor een georganiseerde werkplaats? In deze blog geven wij jou 5 tips om jouw garage te organiseren.

Tip 1: Orden je gereedschap

Om rust en overzicht te realiseren, is het handig om precies te weten welke tools waar liggen. Door de gereedschappen in te delen in categorieën, heb je voor elke klus snel het juiste gereedschap bij de hand. Als je een gereedschapswagen met lades hebt, kan je bijvoorbeeld per lade de tools indelen. Zo kun je voor iedere soort klus een eigen lade creëren. Als je dan bijvoorbeeld gaat sleutelen aan je fiets, open je de lade met al jouw fietsgereedschap. Zo heb je snel de juiste tools in handen en behoud je het overzicht in de werkplaats.

Tip 2: Houd kleine materialen bij elkaar

Heb jij ook zoveel losse schroeven, moertjes en spijkers? Dit veroorzaakt meestal een ongeorganiseerde situatie. Kleine materialen kunnen snel kwijtraken of je kunt onnodig lang op zoek zijn naar de juiste schroef. Door je kleine materialen in te delen in bakjes, ontstaat er overzicht en kun je de juiste schroef er direct bijpakken!

Tip 3: Creëer meer opbergruimte in je werkplaats

Niets is vervelender dan te weinig opbergruimte in je werkplaats. Met de juiste inrichting kun je efficiënt met de ruimte omgaan en voldoende opbergmogelijkheden maken. Heb jij een fysieke werkbank, maar eigenlijk te weinig ruimte? Kijk dan eens naar een mobiele werkbank. Deze kan je na het klussen weer aan de kant zetten.

Verder is het handig om opbergvakken aan de bovenkant van de garage te plaatsen. Door op die plek extra kastruimte te creëren, ontstaat er veel meer opbergruimte, zonder dat je beperkt wordt in je bewegingsvrijheid. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van planken.

Tip 4: Werk georganiseerd in je garage

Als je werkplaats goed en overzichtelijk is ingedeeld, is het zaak om dat zo te houden. Door georganiseerd te werken en na elke klus jouw tools weer op te ruimen, zorg je ervoor dat de garage netjes en overzichtelijk blijft. Hang je sleutels weer aan de gereedschapswand, leg je schroeven in de bakjes en deel de lades van de gereedschapswagen netjes in. Zo kun je morgen direct aan de slag met de volgende klus!

Tip 5: Houd je werkplaats schoon en overzichtelijk

Heerlijk hè, zo'n georganiseerde werkplaats? Nu de garage goed georganiseerd en opgeruimd is, wordt het schoonmaken ook veel makkelijker. De vrije vloer leent zich perfect om er eens met de stofzuiger doorheen te gaan. Het lege werkblad van jouw werkbank neem je snel af met een schone doek. Zo maak je jouw werkplaats brandschoon en kun je in een frisse omgeving beginnen aan een nieuw project.