BLACK FRIDAY
t.w.v. 25%
25% korting op álles! BLACK FRIDAY: 25% korting op álles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Maak je auto winterklaar

De winter staat weer voor de deur! Tijd dus om je auto winterklaar te maken. Met deze tips ben je op en top voorbereid op een strenge winter en kun je veilig de weg op.

1. Winterbanden plaatsen

Vervang je zomerbanden door een paar goede winterbanden. Door het aangepaste profiel en de samenstelling van het rubber heb je met winterbanden een stuk meer grip. Controleer voordat je de banden plaatst of het bandenprofiel nog goed is. Winterbanden moeten een profiel van minimaal 4 millimeter hebben.

Met goede assteunen, een goede autokrik, kruissleutel en momentsleutel vervang je je banden gemakkelijk zelf. Heb je een beetje hulp nodig? Bekijk onze handige instructievideo.

Je banden oppompen doe je eenvoudig zelf met deze of deze bandenpomp. Controleer na het verwisselen van de banden of de bandenspanning goed is. Daarvoor kun je een analoge of een digitale bandenspanningsmeter gebruiken. De spanning die nodig is vind je in het instructieboekje van je auto.

Tips voor het opbergen van je zomerbanden:
Voordat je je zomerbanden opbergt, zorg dan dat ze goed schoon zijn. Verwijder grind of steentjes uit het profiel en zorg dat er geen zand en modder meer op de banden en velgen zit. Markeer met een stift de looprichting en de positie van de banden (bijvoorbeeld VL: voor links). Bewaar de banden op een plek die koel, droog en donker is. Sla je de banden met velg op? Dan kun je ze het beste aan de muur hangen of liggend opslaan (liefst op een vlakke ondergrond). Sla je ze op zonder velg, zorg dan dat ze rechtop staan. Dat kan bijvoorbeeld met dit opbergsysteem.

2. De accu doormeten

Winterse temperaturen zijn niet de beste omstandigheden voor je accu. In de winter worden er dan ook de meeste accu’s vervangen. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan, laat je accu dan voor de winter controleren. Of controleer de accu zelf.

Tip: zorg dat je in de winter regelmatig langere autoritten maakt, zodat de dynamo de accu voldoende kan opladen.

Kom je toch met een lege accu langs de weg te staan? Lees hier hoe je de accu oplaadt met startkabels.

3. Olie verversen

Naast het controleren van het oliepijl, is het ook belangrijk de motorolie van je auto regelmatig te verversen. Motorolie smeert namelijk niet alleen de motor, maar absorbeert ook vuil uit de motor. Bovendien voorkom je roestvorming door de olie regelmatig te vervangen. Je kunt de olie het beste voor de winter vervangen.

Benieuwd hoe je zelf je motorolie kunt vervangen? Je leest het hier.

4. Controleer je antivries

Antivries zorgt dat de koelvloeistof in je motor niet bevriest. Genoeg antivries is dus erg belangrijk in de winter. Om te controleren of je antivries nog genoeg beschermt tegen vorst, kun je een antivriesmeter gebruiken.

Nu kun je zonder zorgen de weg op deze winter!