Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 19.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
Werkplaats

5 Tips voor een georganiseerde werkplaats

De werkplaats, een plek waar met liefde en passie wordt geklust en gesleuteld. Een plek waar de mooiste creaties tot stand komen en waar jij al jouw klussen in rust kan uitvoeren. Maar is dat wel zo? Ziet jouw werkplaats er altijd tiptop opgeruimd uit? Of kan je wel wat tips gebruiken voor een georganiseerde werkplaats? In dit blog geven wij jou 5 tips om jouw garage te organiseren.

Tip 1: Orden je gereedschap

Om rust en overzicht te realiseren, is het makkelijk om precies te weten welke tools waar liggen. Door de gereedschappen in te delen in categorieën, heb je voor elke klus snel het juiste gereedschap bij de hand. Als je een gereedschapswagen met lades hebt kan je bijvoorbeeld per lade de tools indelen. Zo kan je een lade maken voor elk type klus. Als je dan bijvoorbeeld gaat sleutelen aan je fiets, open je de lade met al jouw fietsgereedschap. Zo heb je snel de juiste tools en houd je rust en overzicht in de werkplaats.

Tip 2: Houd kleine materialen bij elkaar

Heb jij ook zoveel losse schroeven, moertjes en spijkers? Dit geeft meestal een ongeorganiseerd beeld en je kan zo snel kleine materialen kwijtraken of onnodig lang op zoek zijn naar de juiste schroef. Door je kleine materialen in te delen in bakjes ontstaat er overzicht en heb je in één oogopslag de juiste schroef voor jouw klus!

Tip 3: Creëer meer opbergruimte in je werkplaats

Niets is vervelender dan te weinig opbergruimte in je werkplaats. Met de juiste inrichting kan je efficiënt omgaan met de ruimte en voldoende opbergmogelijkheden maken. Heb jij een fysieke werkbank, maar eigenlijk te weinig ruimte? Kijk dan eens naar een mobiele werkbank. Deze kan je na het klussen weer opklappen. Verder is het handig om meer opbergvakken te maken aan de bovenkant van de garage. Door daar kasten te maken ontstaat er veel meer opbergruimte, zonder dat je beperkt wordt in je beweegruimte. Hetzelfde geldt voor planken.

Tip 4: Werk georganiseerd in je garage

Als je werkplaats goed en overzichtelijk is ingedeeld, is het zaak om dat zo te houden. Door georganiseerd te werken en na elke klus jouw tools weer op te ruimen zorg je ervoor dat de garage netjes en overzichtelijk blijft. Hang je sleutels weer op aan de gereedschapswand, leg je schroeven weer in de bakjes en deel de lades van de gereedschapswagen weer goed in. Zo kan je morgen direct weer verder met de volgende klus!

Tip 5: Hou je werkplaats schoon en overzichtelijk

Heerlijk hè, zo'n georganiseerde werkplaats? Nu de garage goed georganiseerd en opgeruimd is, wordt het schoonmaken ook veel makkelijker. De vrije vloer leent zich perfect om eens de stofzuiger over te trekken en het lege werkblad van jouw werkbank neem je snel af met een schone doek. Zo is jouw werkplaats brandschoon en kun je in een schone omgeving beginnen aan een nieuw project.