Shop NU tijdelijk alle fietsitems met maar liefst 25% korting!
t.w.v. 25%
Gebruik de kortingscode: TOURFLITS Profiteer nu met de kortingscode: 'TOURFLITS' van 25% korting op ons uitgebreide assortiment fietsitems!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Motor

Motorheftafels

1 - 17 van 17 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 10 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 10 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 11 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 11 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 11 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Keuzehulp voor motorheftafels

Motorheftafels

Als je regelmatig aan motoren sleutelt, is het enorm belangrijk om ergonomisch te werk te gaan. Met een motorheftafel van Datona weet je zeker dat je comfortabel kunt sleutelen, zonder last van je schouders of rug te krijgen. Een motorheftafel is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die aan zijn of haar eigen motorfiets wil werken. Zeker wanneer je ook nog aan motoren van anderen sleutelt, is een robuuste en geavanceerde motorheftafel al helemaal essentieel. Motorhefbruggen zijn eenvoudig te bedienen, zorgen voor de juiste werkhoogte en bieden meer dan genoeg ruimte voor je gereedschappen of onderdelen.

Voor iedere doe-het-zelver of professional is een geschikte motorheftafel te krijgen. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar, die ieder hun eigen kenmerken hebben. Afhankelijk van de motoren die je op de hefbrug wil plaatsen en de functionaliteiten die je belangrijk vindt, kun je een geschikte motorlift voor jouw werkplaats uitzoeken. Daarnaast worden er verschillende handige accessoires meegeleverd waardoor je nog efficiënter aan motoren kunt werken.

Essentiële kenmerken van een motorheftafel

Het is essentieel dat een motorheftafel aan een aantal belangrijke vereisten voldoet. Alleen dan haal je het maximale uit de hefbrug en kun je zorgeloos, met maximaal comfort, aan motoren sleutelen. Uiteraard is het zo dat niet iedere doe-het-zelver of professional dezelfde eisen aan een motorheftafel stelt. Iemand die dagelijks aan verschillende motoren sleutelt, stelt over het algemeen hogere eisen aan een hefbrug dan iemand die af en toe wat kleine werkzaamheden aan zijn of haar eigen motor uit wil kunnen voeren. Toch zijn er een paar basis vereisten waaraan iedere hefbrug voor motoren zou moeten voldoen.

Veiligheid is het eerste belangrijke punt. Je wil te allen tijde veilig kunnen sleutelen aan de motorfiets. Hierom is het essentieel dat een motorheftafel vergrendeld kan worden of zichzelf vergrendeld wanneer de gewenste werkhoogte is bereikt. Op die manier is het onmogelijk dat het plateau van de hefbrug naar beneden komt. Ook een doorrijdstop is een handige functionaliteit die ervoor zorgt dat je de motorfiets niet over de rand aan de voorkant van het plateau kunt duwen.

Daarnaast is de maximale draagcapaciteit iets om rekening mee te houden. Over het algemeen zijn motorheftafels probleemloos in staat om zware motoren te dragen. De meeste modellen beschikken over zo’n hoge maximale belastbaarheid, dat zelfs de zwaarste motoren probleemloos gelift kunnen worden. Uiteraard raden we aan om te controleren of de maximale draagcapaciteit van een motorheftafel voldoende is voor het liften van jouw motor in combinatie met de nodige onderdelen of gereedschappen.

De gebruiksvriendelijkheid van een motorheftafel is ook een belangrijk punt. Motorheftafels zijn op verschillende manieren te bedienen, afhankelijk van het model. Zo heb je elektrische, hydraulische en hydropneumatische heftafels voor motoren. Alle varianten zijn eenvoudig te bedienen door middel van een voetpedaal of een bedieningskast. Als je regelmatig motoren gaat heffen, wil je immers dat dit proces soepel verloopt en weinig tijd kost. Ook een oprijplaat en een geïntegreerde wielklem verhogen het gebruiksgemak van een motorheftafel.

Het plateau van een motorhefbrug moet natuurlijk groot genoeg zijn voor je motor, maar ook voor het plaatsen van de benodigde gereedschappen en onderdelen. Motorheftafels met een groot plateau maken het mogelijk om efficiënt te werken, doordat je niet constant naar je werkbank hoeft te lopen om je tools erbij te pakken.

Handige functionaliteiten zoals een achterwielplaat maken het eenvoudig om specifieke werkzaamheden uit te voeren. Met een afneembare achterwielplaat is het bijvoorbeeld mogelijk om het achterwiel van de motorfiets te demonteren. Daarnaast zorgt een wielklem ervoor dat je je motor stevig vast kunt zetten. Sommige uitvoeringen zijn voorzien van ogen waaraan je spanbanden kunt bevestigen voor extra stabiliteit. Ideaal en enorm veilig!

Dit waren de belangrijkste eisen waaraan een motorheftafel moet voldoen om zorgvuldig en effectief te kunnen sleutelen aan motoren. Vergeet ook niet om naar je specifieke wensen en eisen te kijken. We adviseren je graag tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe motorheftafel voor je garage of werkplaats, zodat je het maximale uit je werkzaamheden kunt halen.

Verschillende motorheftafels

Het aanbod van motorheftafels bij Datona is enorm groot. Je hebt de keuze uit veel verschillende uitvoeringen zodat er altijd wel een hefbrug te vinden is die goed bij jouw manier van werken, je motor en je werkplaats past. We raden aan om verschillende motorheftafels te vergelijken en advies in te winnen bij onze specialistische medewerkers. Zo kun je er zeker van zijn dat je de beste hefbrug voor jouw doeleinden zult vinden.

De constructie van motorheftafels is niet altijd hetzelfde. Zo heb je schaarliften die rechtstandig omhoog en omlaag gaan, maar er zijn ook uitvoeringen die schuin stijgen en dalen. Daarnaast zitten er verschillen tussen de bediening. Motorheftafels zijn met een elektrische, een hydraulische of een hydropneumatische bediening te krijgen. Bij alle motorheftafels worden de nodige accessoires meegeleverd, maar ook deze zijn niet bij ieder model hetzelfde. Ook losse accessoires zoals miniliften, spanbanden, een inrijklem met kantelmechanisme, een MotoGP paddockstand set, een lage poetskruk of een hoge werkplaatskruk kunnen meegeleverd worden. Verder zijn er zowel verrijdbare motorheftafels als uitvoeringen zonder wielen te krijgen. Een motorheftafel met robuuste wielen is zeer geschikt voor garages met beperkte ruimte doordat je de brug na gebruik aan de kant kunt zetten.

Schaarliften voor motoren

Net als dat een verrijdbare motorheftafel zeer geschikt is voor relatief kleine garages, is een schaarlift dat ook. Een schaarlift stijgt en daalt rechtstandig waardoor deze uitvoering minder ruimte in beslag zal nemen. Schaarliften hebben daarnaast, door de robuuste constructie en het slimme ontwerp, een zeer hoge maximale draagcapaciteit tot wel 700 kg. Een heftafel met schaarconstructie is hierdoor voor veel sleutelaars de ideale keuze. Ze zijn zonder enige moeite in staat om de zwaarste motorfietsen te dragen.

Elektrische, hydraulische en hydropneumatische motorheftafels

Motorheftafels zijn voorzien van een elektrische, hydraulische of hydropneumatische bediening. Een elektrische motorheftafel stijgt en daalt met een knop op de bedieningskast. Enorm eenvoudig, snel en gebruiksvriendelijk. Hydraulische motorheftafels werken met behulp van een voetpedaal. Een hydraulische heftafel voor motoren is gemakkelijk in gebruik, maar het kost iets meer moeite om de brug te laten stijgen. Daar tegenover staat dat een hydraulische hefbrug om een minder grote investering vraagt. Hydropneumatische motorheftafels zijn zowel hydraulisch als door middel van lucht te bedienen. Je kunt zelf kiezen welke methode je gebruikt. Om het plateau van de heftafel met lucht te laten stijgen en dalen, heb je een compressor nodig.

De beste motorheftafel voor sleutelaars

De beste motorheftafel voor jou is het model dat aan jouw wensen, behoeften en eisen voldoet. Het verschilt dus per doe-het-zelver en professionele sleutelaar welke motorheftafel het meest geschikt is om in de grage te plaatsen. Laat ons weten welke eisen jij aan een motorheftafel stelt en we adviseren je graag over de uitvoering die het beste bij jou past. Hieronder lichten we enkele motorheftafels uit zodat je al een idee krijgt, of wellicht helemaal zeker weet, welke hefbrug in jouw werkplaats moet komen te staan.

Houd je van gemak en wil je motoren graag op zo’n eenvoudig mogelijke manier kunnen liften? Dan is een elektrische motorheftafel precies wat jij nodig hebt. Deze motorheftafel is gemakkelijk te bedienen dankzij de meegeleverde bedieningskast. Met behulp van een knop laat je de hefbrug stijgen en zakken. De elektrische motorheftafel van Datona heeft een maximale hoogte van 120 centimeter, een groot plateau, is voorzien van een oprijplaat en een automatische wielklem voor het voorwiel. Daarnaast wordt er een losse minilift meegeleverd waarmee je motoren nog verder kunt liften. De schaarlift gaat rechtstandig omhoog en omlaag waardoor de brug zeer geschikt is voor werkplaatsen met beperkte ruimte.

Als je graag extra ruimte wil voor gereedschap en onderdelen, dan heb je een extra brede motorheftafel nodig. Onze brede motorhefbrug is hydropneumatisch te bedienen en heeft een maximaal draagvermogen van 700 kg. Met behulp van de uitneembare achterwielplaat heb je de mogelijkheid om het achterwiel van motoren te (de)monteren. De brede motorheftafel is voorzien van een slag- en krasvaste poedercoating en geschikt voor het zware werk. Er worden allerlei accessoires meegeleverd. Denk aan een oprijplaat, hydropneumatische pomp, doorrijdstop en een wielklem die je gemakkelijk kunt bedienen. De schaarlift voor motoren stijgt en daalt rechtstandig en neemt hierdoor zo min mogelijk ruimte in beslag. Dankzij de breedte is het zelfs mogelijk om quads of zitmaaiers op deze motorheftafel te plaatsen.

Wil je wat minder investeren in een nieuwe motorheftafel, maar wil je wel het gemak ervaren van het sleutelen met de ideale werkhoogte? Dan is een hydraulische motorheftafel de perfecte partner voor jouw werkplaats of garage. Deze motorheftafel bedien je met behulp van het meegeleverde voetpedaal. Verder kan de hydraulische motorhefbrug motoren tot een gewicht van 450 kg dragen. Ruim genoeg voor de zwaarste motorfietsen. Verder worden er allerlei handige benodigdheden meegeleverd waardoor het sleutelen nog comfortabeler wordt. Zo is de hydraulische motorheftafel voorzien van een doorrijdstop, wielklem met velgbescherming, oprijplaat, afneembare achterwiel plaat en een universele inrijklem met kantelmechanisme. Het is ook mogelijk om deze hydraulische motorheftafel met andere accessoires te verkrijgen. Hierbij kun je denken aan een uitvoering met een crossbok, paddockstand set, poetskruk of een werkplaatskruk.

Als je na het bekijken van de uitgelichte motorheftafels nog niet zeker weet welk model het beste bij jou past, kunnen we je natuurlijk altijd van extra uitleg en advies voorzien. Neem hiervoor gerust contact met ons op of kom eens langs in de showroom om de motorheftafels eens goed te bekijken.

Een robuuste motorheftafel koop je natuurlijk bij Datona

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige heftafel voor je motor, zit je goed bij Datona. We bieden motorheftafels van de hoogste kwaliteit aan, zodat jij op een comfortabele manier aan je motorfiets kunt sleutelen. Voor al je vragen kun je altijd bij ons terecht. Stel ze online via de livechat of WhatsApp, maar bellen kan natuurlijk ook. Daarnaast raden we je zeker aan om onze showroom eens te bezoeken. We geven je graag een demonstratie van onze verschillende motorheftafels zodat jij precies weet hoe ze werken en wat je er allemaal mee kan.

Heb je geen tijd om naar onze showroom te komen, maar wil je wel meer zien van onze motorheftafels? Neem dan een kijkje op ons YouTube kanaal. We hebben onder andere een zeer interessante video waarin Rintje Ritsma antwoord geeft op de vraag: “Welke motorheftafel past bij jouw motor?”. Bekijk de video hieronder: https://www.youtube.com/watch?v=WjzaeFEyb7U

Ervaringen van echte sleutelaars

Ervaringen van andere sleutelaars en motorbezitters kunnen je helpen tijdens je zoektocht naar een geschikte motorheftafel voor je werkplaats. Er zijn tal van reviews te lezen bij onze verschillende hefbruggen voor motoren. Daarnaast vind je er ook klantfoto’s, waardoor je gelijk kunt zien hoe de motorheftafels in de praktijk gebruikt worden. Neem zeker eens een kijkje wanneer je meerdere motorheftafels met elkaar aan het vergelijken bent. Uiteraard kun je ook reviews over Datona in het algemeen bekijken. We hebben duizenden reviews die te vinden zijn op Google en op onze website.

Bezorg- en retourproces van motorheftafels

Als je een nieuwe motorheftafel via onze webshop bestelt, wordt deze altijd gratis geleverd. Ongeacht de grootte van de hefbrug! Daarnaast zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt met het liften van je motorfiets. Bestel je een motorheftafel op een werkdag voor 20:00 uur, dan verzenden we je bestelling nog op dezelfde dag. Ook retourneren is geen enkel probleem. Je krijgt bij ons een zichttermijn van 180 dagen waardoor je genoeg tijd hebt om te bepalen of de motorheftafel goed bij je past. Bij Datona koop je een nieuwe motorhefbrug zonder zorgen.

Motorheftafels van de Website van het Jaar

Wie wil er nu geen motorheftafel van de Website van het Jaar? Onze award-winning heftafels voor motoren voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden met de beste service geleverd. Van de aanschaf van een motorheftafel bij Datona zul je geen spijt krijgen. Het feit dat we meerdere keren tot Website van het Jaar uitgeroepen zijn, hebben we te danken aan alle doe-het-zelvers en professionals die onze winkel, webshop en service zo waarderen. Bedankt daarvoor! We streven continu naar het verder verbeteren van onze producten en de service die we leveren. Laat het ons ook zeker weten wanneer je feedback hebt. We staan altijd open voor suggesties en ideeën.

Datona heeft meer voor sleutelaars en de eigenaren van motoren

Voor de liefhebbers van sleutelen en motoren heeft Datona veel meer dan alleen motorheftafels. Je kunt bij ons terecht voor gereedschappen en allerlei andere benodigdheden voor motoren. Bekijk al ons motorgereedschap en vergeet ook niet om onmisbare items zoals een inrijklem of paddockstand in huis te halen. Het is ook mogelijk om een inrijklem of een paddockstand in combinatie met een motorheftafel te gebruiken.

Daarnaast schrijven we regelmatig artikelen die met sleutelen en motoren te maken hebben. Deze artikelen vind je op onze inspiratiepagina. Kom bijvoorbeeld meer te weten over het vervoeren van een motorfiets of doe inspiratie op voor de leukste cadeaus voor motorliefhebbers.