Singles day!

-20%

20% korting op ALLES
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

  • Gratis retourneren binnen 180 dagen

  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Hoe kom je gemakkelijk een drempel over?

Heb je een drempel in huis waar je net niet overheen komt? Of heb je in je werkplaats een obstakel die net iets te hoog is voor je motor? Dat kan vervelend zijn. Dan is een drempelhulp de perfecte oplossing! Waar je de drempelplaat ook voor nodig hebt, Datona heeft er één voor je!

Wat is een drempelhulp?

Een drempelhulp, ook wel drempelplaat genoemd, wordt vaak gebruikt voor een rolstoel, een scootmobiel, of door motoren om een hoge drempel of dorpel te overbruggen. Je legt aan één of aan beide kanten van de verhoging een drempelhulp en zo kun je eenvoudig over de barrière heen rijden.

Welke drempelhulp heb ik nodig?

Bij een kleinere drempel is de rubberen drempelplaat vaak voldoende. Deze heb je van 1cm tot 4cm. Voor grotere drempels gebruik je een aluminium drempelhulp, die heb je van 3cm tot en met 25cm. Soms heb je aan beide kanten van de drempel een andere hoogte tot de grond. In dat geval gebruik je twee verschillende drempelplaten van verschillende hoogtes. Is je drempel aan beide kanten even hoog? Dan kun je ook een dubbele drempelhulp gebruiken.

Stel je drempel heeft een hoogte van 10cm die je moet overbruggen. Dan kies je voor de drempelhulp van het formaat 9cm-12cm.

Weet je de maat niet? Geen probleem! Meet dan in ieder geval de hoogte van de hobbel vanaf beide kanten vanaf de grond.

rubberen drempelhulp

Hoe werkt zo’n drempelhulp?

Om te weten te komen hoe zo’n dorpelplaat werkt nemen we als voorbeeld de voordeur van onze showroom, dat is een drempel die in een buitendeur zit. Vanaf de vloer aan de binnenkant gemeten is de hoogte 9cm, en aan de buitenkant vanaf de straat gemeten is de hoogte 4cm.

Voor de binnenkant kiezen we voor een aluminium drempelhulp van 6cm-9cm en dan leggen we die aan de binnenkant tegen de drempel aan. Voor de buitenkant gaan we voor een rubberen drempelhulp van 4cm, en die leggen we aan de andere kant tegen de drempel aan.

Nu kun je met je scootmobiel, kruiwagen, rollator of motor makkelijk een obstakel over! Kortom, het bij de hand hebben van een drempelhulp zorgt voor een stuk meer toegankelijkheid in gebouwen.

Grotere hoogte overbruggen?

Wil je een grotere hoogte overbruggen en ben je op zoek naar iets zwaarder geschut? Geen probleem! Bekijk dan eens de oprijplaten die we ook hebben! Deze worden vaak gebruikt om motors, rolstoelen of scootmobielen achter in een auto te rijden. Je legt één kant van de oprijplank in de kar of bus en de andere kant leg je op de grond. Daarna rijd je voorzichtig de plank op en je voertuig staat in de kar!

Bekijk hier ook het filmpje waarin Rintje het nog een keer voor je uitlegt.

Geschreven door Rintje Ritsma op 18 October 2021

Lees ook