BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Autogereedschap

Acculader

1 - 10 van 10 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Mari Nollen 1 week geleden
“Goede levering en top spul. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Marijn Kraassenberg 1 week geleden
“Niks op aan te merken ik krijg zelfs gratis Stickers!! Super goeie service en ook een super groot assortiment! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Jack Graumans 2 weken geleden
“Voldoet aan de verwachting ! Licht, sterk en super snel geleverd. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bart Janssen 2 weken geleden
“Super kwaliteit en zeer snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Rody Van der Meij 2 weken geleden
“Wat een top spul en snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling

Acculader

De accu van een auto of motor gaat langer mee wanneer deze voldoende is opgeladen. Met een acculader voorkom je verlies aan vermogen bij lage temperaturen of stalling van je voertuig. Hoewel het kan voorkomen dat je een keer snel je accu moet opladen, raden wij je aan zoveel mogelijk gebruik te maken van een druppellader. Dit type lader laadt de accu steeds langzamer bij naarmate deze voller wordt. De kans dat je accu dan beschadigt doordat je te krachtig bijlaadt wordt zo een stuk kleiner. Bij Datona vind je een geschikte acculader voor zowel kleine voertuigen als voor vrachtauto’s en boten!

Hoe werkt een acculader?

Kort gezegd levert een acculader de energie die nodig is om een accu op de juiste spanning te brengen of te houden. Hierbij wordt de wisselspanning van het 230V stroomnet omgezet in een gelijkspanning van een lager voltage. Bij veel auto’s en motoren bedraagt dit 12V, maar bij Datona vind je ook laders voor accu’s van 24 volt. Om op te laden ontkoppel je eerst de accu, waarna je de rode kabel op de pluspool aansluit en de zwarte op de minpool. Een druppellader of onderhoudslader sluit je op dezelfde manier aan, maar is er speciaal voor ontworpen om een accu te onderhouden. Deze wordt daarbij niet helemaal volgeladen, wat de levensduur ten goede komt. Een accu die te lang op een te lage spanning zit gaat op den duur stuk.

Hoe lang moet je de accu opladen met een acculader?

Met een formule schat je het gemakkelijkst hoe lang je de accu moet opladen met een acculader. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat het aantal Ampère (A) van de laadstroom is en hoeveel Ampère per uur (Ah) de accucapaciteit is. Vervolgens vermenigvuldig je het aantal Ah met 1,2. Dit getal deel je door het aantal ampères van de laadstroom. Let wel: de aangegeven formule is meer een vuistregel. Bij Datona vind je een groot aantal acculaders met een of meerdere laadprogramma’s. De laadtijd kan per programma verschillen.

Acculader auto

Een hoogwaardige acculader voor je auto, tractor en vrachtwagen bestel je bij Datona voor een scherpe prijs online. Je hebt in onze webshop een ruime keuze uit gewone druppelladers en geavanceerde opladers met of zonder starthulp. Ook startkabels kun je gemakkelijk mee bestellen. In ons ruime assortiment motor en auto gereedschap vind je tot slot ook handige meetapparatuur zoals bandenspanningsmeters, koelsysteemtesters en cilinder lekkage testers. Deze kun je gemakkelijk mee bestellen wanneer je een acculader voor je auto koopt.

Acculader kopen

Je profiteert standaard van een snelle levering wanneer je bij Datona een acculader gaat kopen. Wij hebben diverse opladers van kwaliteitsmerken zoals Mannesman en Airpress op voorraad. Voor vragen kun je terecht bij de deskundige medewerkers van onze klantenservice. Zij vertellen je graag meer over onze producten en de mogelijkheid. Ook als je op zoek bent naar professionele gereedschappen voor de werkplaats kun je rekenen op onze expertise. Wij zorgen bovendien voor een snelle levering wanneer je bij ons een acculader gaat kopen of andere accessoires bestelt.