BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot
Speciaal geselecteerd

Auto bokken

1 - 10 van 10 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Bokken voor een auto

Bokken gebruik je wanneer je er zeker van wil zijn dat een auto of een ander voertuig stevig op zijn plek blijft staan. Ze worden ook wel oprijbokken, oprijblokken of wielkeggen genoemd. Iedere monteur of doe-het-zelver maakt wel eens gebruik van bokken wanneer hij of zij aan een auto gaat sleutelen. Bokken zijn daarom ook onmisbaar in de werkplaats of garage. Er zijn veel verschillende soorten auto bokken te verkrijgen. Van hele eenvoudige wielkeggen tot uitgebreidere bokken met een veiligheidsdrempel, instelbare hoogte en een antislip profiel. Ook tussen het formaat en de maximale draagcapaciteit van de bokken kunnen een hoop verschillen zitten. Welke type jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van een paar factoren. Waarvoor wil je de bokken gebruiken? Enkel om de auto op zijn plek te laten staan of wil je ook werkzaamheden onder de auto uit kunnen voeren? Sleutel je regelmatig aan auto’s of slechts af en toe? En hoe zien deze werkzaamheden eruit?

Reparaties en onderhoud voer je veilig uit met auto bokken

Bij het uitvoeren van reparaties of onderhoud is het belangrijk dat de auto geen kant op kan. En zeker niet wanneer je ook onder de auto te werk gaat. Met auto bokken zorg je ervoor dat het voertuig niet voor- of achteruit zal rollen. Meestal is het aan te raden om van vier bokken gebruik te maken. Voor sommige doeleinden volstaat het om twee bokken te gebruiken. Is het nodig om de voorkant van de auto te liften zodat je bij de onderkant kunt? Pak dan twee extra hoge oprijbokken en plaats deze onder de voorwielen. Voor de veiligheid kun je twee lage bokken of wielkeggen bij de achterwielen plaatsen zodat de auto extra stevig vaststaat.

Verschillende soorten bokken voor auto’s

Bokken zijn er in vele soorten en maten. Sommige bokken kun je gebruiken om je auto een stukje omhoog te rijden, terwijl je andere bokken slechts tegen de wielen aan kunt plaatsen. De meeste bokken zijn vrij universeel en voor een heleboel auto’s te gebruiken. De maximale draagcapaciteit is uiteraard iets om naar te kijken wanneer je op zoek bent naar nieuwe auto oprijbokken. Bokken voor auto’s worden veelal in een set van twee stuks geleverd, maar het is ook mogelijk om er gelijk vier in huis te halen. Bestel jouw nieuwe auto bokken online op Datona.nl en profiteer van gratis verzending. Vragen over bokken, oprijbokken of wielkeggen? Neem gerust contact op met onze medewerkers!