Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
auto-uitdeuken-met-uitdeukgereedschap.jpeg

Deuken herstellen en uit je auto verwijderen

Een deuk in het plaatwerk van je auto kan iedereen overkomen. Zachtjes botsen tegen een paaltje of een flinke hagelbui zorgen al snel voor één of meerdere deukjes op de carrosserie van je auto. Voorkomen lukt niet altijd en het laten herstellen van de deuken kost vaak een hoop geld. Gelukkig is het voor handige doe-het-zelvers mogelijk om deuken zelf te verwijderen. Met behulp van het juiste uitdeukgereedschap zorg je ervoor dat jouw auto er snel weer als nieuw uitziet. Niemand zal zien dat er ooit een deukje in het plaatwerk heeft gezeten. 

Het verwijderen van deuken is niet de makkelijkste klus, maar voor een echte doe-het-zelver zal het geen probleem zijn. Wanneer je zorgvuldig te werk gaat en de tijd neemt voor het verwijderen van de deuken, kun je een hoop kosten besparen als je de gehele klus zelf uitvoert. Zeker wanneer je auto veel deuken door hagelstenen heeft opgelopen. Bij het verwijderen van deuken geldt: oefening baart kunst. Je wordt steeds vaardiger in het herstellen van deuken als je het vaker doet. 

Uitdeuken zonder lakschade en spuiten

Uitdeuken van auto’s met uitdeukgereedschap heeft een enorm groot voordeel: in de meeste gevallen kun je deuken herstellen zonder lakschade te veroorzaken. Als de lak niet beschadigd is geraakt, is het ook niet nodig om een deel van je auto opnieuw over te laten spuiten. Ideaal! Het overspuiten van carrosseriedelen is namelijk een flinke kostenpost en neemt uiteraard ook een hoop tijd in beslag. Het Uitdeuken zonder spuiten is dus de ideale manier om deuken te herstellen. 

Let op: complexe deuken met scherpe vouwen zijn niet altijd te verwijderen zonder dat hierbij de lak beschadigd raakt. Daarnaast heeft de lak in bepaalde gevallen al schade opgelopen voordat je met het uitdeuken gaat beginnen. Het is dan niet te voorkomen dat een deel van je auto overgespoten moet worden om de schade volledig te herstellen. 

Het herstellen van hagelschade kun je voortaan zelf

Hagelschade is een veelvoorkomend probleem. Hagelstenen kunnen tientallen of honderden deuken veroorzaken. Wanneer je hier niet voor verzekerd bent, kan het enorm kostbaar zijn om alle deuken te laten verwijderen. In dit geval is het aan te raden om zelf met goed uitdeukgereedschap aan de slag te gaan. Het is een hele klus om alle deuken te verwijderen, maar je zult merken dat je er steeds handiger in wordt. Meestal bevatten deuken door hagelstenen geen (diepe) vouwen en zijn het relatief makkelijke deuken om te verwijderen. 

Verschillende soorten uitdeuksets 

Aangezien niet iedere deuk hetzelfde is, zijn er verschillende soorten uitdeuksets te verkrijgen. Deuken door hagelstenen hebben hele andere vormen dan deuken die door het raken van een paaltje veroorzaakt zijn. Welke uitdeukset jij het beste kunt gebruiken om het plaatwerk van je auto te herstellen, is afhankelijk van de vorm en de locatie van de deuken. Met een complete uitdeukset voor auto’s haal je gelijk alles in huis wat je nodig hebt om verschillende soorten deuken te kunnen verwijderen. Een set met uitdeukgereedschap is een eenmalige investering die je uiteindelijk veel geld kan besparen.

Dit zijn voorbeelden van veelgebruikt uitdeukgereedschap:

  • Deukentrekkers
  • Uitdeukhamers
  • Hydraulisch uitdeukgereedschap
  • Uitlaatpijp ruimers

In onderstaande video demonstreert Rintje Ritsma hoe het herstellen van deuken in z'n werk gaat: