20% korting op alles
t.w.v. 20%
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Haaksleutels met platte kop en met pen direct online kopen.

Verstelbare haaksleutel

Een haaksleutel, ook wel C-sleutel genoemd, is een stuk gereedschap met een platte handgreep en een haak aan de bovenkant. Door middel van scharnieren is de haak verstelbaar zodat je de haaksleutel passend kan maken voor onderdelen van afwijkende afmetingen. Hierdoor is een verstelbare haaksleutel voor veel verschillende toepassingen bruikbaar. 
Onze haaksleutels zijn gemaakt van het duurzame chroom vanadium en zijn daarnaast mat verchroomd. Chroom vanadium is enorm sterk en draagt bij aan een lange levensduur van de haaksleutels. Wanneer je de haaksleutel oppakt voel je dat je een robuust stuk gereedschap in je hand hebt. Hierdoor krijg je het vertrouwen dat je veel kracht kunt zetten om allerlei onderdelen los of vast te draaien. 


Waarvoor gebruik je een haaksleutel?

Een haaksleutel kun je gebruiken voor verschillende klussen waarbij het losdraaien, vastdraaien en het vasthouden van machineonderdelen komt kijken. Een paar voorbeelden zijn het verstellen van schokdempers en uitlaatmoeren. Maar ook bij het klussen aan balhoofdlagers komt een verstelbare haaksleutel goed van pas.
Verder zijn er natuurlijk nog meer toepassingen te bedenken waarbij een haaksleutel van pas komt. Met name bij het werken aan fietsen, auto’s en motoren worden haaksleutels vaak gebruikt. Door het gebruik van haaksleutels voorkom je dat er beschadigingen optreden tijdens het sleutelen aan as- en borgmoeren. 
Voor iedere auto-, motor-, en fietsmonteur zijn verstelbare haaksleutels een onmisbaar stuk handgereedschap. 


Verschillende soorten haaksleutels

Bij Datona hebben we zowel haaksleutels met een platte kop als haaksleutels met een pen. Al onze haaksleutels hebben een scharnierende haak met een wisselende grootte. De opname/diameter van de sleutels zit tussen de 19 - 50 mm, 32 - 75 mm en 50 - 120 mm. 
In onze haaksleutel set vind je drie haaksleutels met alle drie een andere opname. Hierdoor hebben ook alle haaksleutels in deze set een andere lengte: de kleinste sleutel heeft een minimale lengte van 14,4 cm, de grootste heeft een maximale lengte van 29,2 cm. Ze zijn allemaal vervaardigd uit het ijzersterke chroom vanadium. 


Haaksleutels kopen bij Datona

Verstelbare haaksleutels met platte kop of met pen, los of in een set, bestel je gemakkelijk bij Datona.nl. We bieden een garantie van 2 jaar op al onze haaksleutels. Ook profiteer je van een zichttermijn van 180 dagen. Tot 180 dagen na aankoop kun je het ongebruikte gereedschap gratis retourneren. 
Daarnaast is levering bij ons gratis en wanneer je voor 19:00 uur bestelt, worden de haaksleutels dezelfde werkdag nog verstuurd.