De nieuwe Datona werkplaatskalender is er!
t.w.v. € 20
Nu gratis bij je bestelling De nieuwe Datona werkplaatskalender nu gratis bij je bestelling!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
pont-garage-atelier-coffre-fort.jpg

Hefbruggen voor het liften van auto’s

Als je onder een auto wil kunnen werken, is een hefbrug vrijwel onmisbaar. Een hefbrug, ook wel een autobrug genoemd, maakt het enorm eenvoudig om comfortabel aan de onderkant van auto’s te sleutelen. Je kunt overal goed bij en je hoeft jezelf niet meer met een ligkar in de beperkte ruimte onder een auto te begeven.

Het liften van een auto was nog nooit zo makkelijk. Binnen de kortste keren kun je met de onderkant van de auto aan de slag. Iedere garage of werkplaats waar aan auto’s gesleuteld wordt, zal baat hebben bij een hefbrug. Het maakt hierbij niet uit of je dagelijks of zo nu en dan bezig bent met het sleutelen aan auto’s. Ook hobbyisten die af en toe aan oldtimers of andere auto’s sleutelen, zullen profijt hebben van een stevige hefbrug in de werkplaats.

Natuurlijk zijn hefbruggen in vele soorten en maten te verkrijgen. Het is afhankelijk van het type auto en de mate van gebruik welke hefbrug het beste bij jouw situatie past.

Een hefbrug is onmisbaar in iedere autogarage

Wil jij graag aan auto’s sleutelen? Of ben je hier al een tijdje mee bezig? Dan weet je vast en zeker dat je ook wel eens bij de onderkant van een auto moet zijn. Zonder hefbrug is de onderkant van een auto een moeilijk bereikbare plek. Met een ligkar kom je een heel eind, maar het is veel comfortabeler om van een hefbrug gebruik te maken. Je bewegingsvrijheid is een stuk groter en je hebt beter zicht op de onderdelen van de auto.

Ook is een hefbrug het ideale hulpmiddel om werkzaamheden aan de wielen van een auto uit te voeren. Alle wielen kunnen gedraaid worden wanneer de auto op een hefbrug staat. Al deze voordelen maken een hefbrug onmisbaar in iedere garage of werkplaats waar aan auto’s gesleuteld wordt.

2 koloms hefbrug

Een 2 koloms hefbrug is zeer geschikt voor dagelijks gebruik in iedere autogarage of werkplaats. De 2 koloms hefbruggen liften een auto binnen een mum van tijd zodat jij snel aan de slag kunt met al je onderhouds- of reparatiewerkzaamheden. Daarnaast is een 2 koloms hefbrug eenvoudig te bedienen en voorzien van automatische beveiligingen.

Afhankelijk van het model kan een 2 koloms hefbrug van Datona ruim 4 ton dragen! Dit betekent dat de meeste auto’s probleemloos opgetild kunnen worden. Door de 2 koloms constructie neemt de hefbrug weinig ruimte in j e werkplaats in beslag. Hierdoor is dit type hefbrug zeer geschikt voor kleine werkplaatsen en garages.

Schaarhefbruggen en verrijdbare autobruggen

Naast de 2 koloms hefbrug zijn er natuurlijk ook andere autobruggen op de markt. Met een schaarhefbrug bespaar je nog meer ruimte ten opzichte van een 2 koloms hefbrug. Nadat je klaar bent met het werken aan de auto, kun je de schaarhefbrug helemaal in elkaar laten zakken. Ideaal voor werkplaatsen met een beperkte hoeveelheid ruimte. Ook het liften van een auto met een schaarhefbrug gaat erg vlot. De verschillen tussen schaarhefbruggen zijn met name te vinden in de bouwkwaliteit en de maximale draagcapaciteit.

Ook verrijdbare autobruggen kunnen goed van pas komen. Een verrijdbare autobrug manoeuvreer je gemakkelijk naar een andere bestemming binnen jouw werkplaats of garage. Na gebruik kun je een verrijdbare autobrug ook gemakkelijk in een hoek van je garage plaatsen. Zo houd je meer ruimte in je werkplaats over wanneer je de autobrug niet nodig hebt.