Shop NU tijdelijk alle fietsitems met maar liefst 25% korting!
t.w.v. 25%
Gebruik de kortingscode: TOURFLITS Profiteer nu met de kortingscode: 'TOURFLITS' van 25% korting op ons uitgebreide assortiment fietsitems!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
Stralen

Hoe werkt een straalketel?

Roest is erg vervelend. Zeker als de voorwerpen of materialen dermate groot zijn dat ze niet in een straalcabine passen. Schuren is een mogelijkheid, maar van het schuren van grote oppervlakken wordt niemand vrolijk. Een mobiele straalketel is de perfecte oplossing voor het verwijderen van roest en ander vuil.

Straalketels met wielen

Een mobiele straalketel is een handig apparaat op wielen dat overal mee naartoe genomen kan worden. Ideaal voor het stralen van carrosserie onderdelen. Daarnaast zijn ze ook erg geschikt voor het stralen van houten balken en meubels. Schuren wordt ineens overbodig.

“Straalketels doen in feite hetzelfde als schuurmachines. Alleen gebruik je straalmiddel in plaats van schuurpapier“

De straalketels doen in feite hetzelfde als schuurmachines. Het verwijderen van een bovenlaag, zoals roest, vuil en verf, door middel van wrijving. Alleen wordt er bij straalketels geen schuurpapier gebruikt. Een straalketel voorzie je van straalmiddel. Dit straalmiddel wordt onder hoge druk op de oppervlakte gespoten waardoor de nodige wrijving wordt gecreëerd.

De ketel van mobiele stralers

Mobiele stralers beschikken over een ketel. In de ketel wordt het straalmiddel gegoten. De ketel heeft een koppeling om een compressor aan te sluiten. Met behulp van de compressor kan het straalmiddel onder hoge druk uit de ketel op het voorwerp gespoten kan worden. De mobiele stralers zijn ook voorzien van een slang met een straalpistool. Deze slang is eveneens gekoppeld aan de ketel. Met het straalpistool, waar het straalmiddel uiteindelijk uitkomt, kan gericht op roest of verf gespoten worden.

In het straalpistool kunnen verschillende nozzles geplaatst worden. De dikte van de nozzles bepaalt de grootte van de straal.

De meeste straalmiddelen kunnen meerdere malen gebruikt worden. Het is daarom handig om een opvangbak te gebruiken. Met behulp van de opvangbak kun je het straalmiddel weer terug in de ketel gooien.

Welke compressor past bij mijn straalketel?

Om een straalketel optimaal te kunnen gebruiken is een goede compressor essentieel. Daarom adviseren wij altijd om een compressor met een minimale inhoud van 100 liter en een minimaal luchtverbruik van 350 liter per minuut aan te sluiten. Daarnaast raden we aan om een masker of een bril te dragen. Zo voorkom je dat er straalmiddel of afval in de ogen komt. Ook handschoenen zijn erg belangrijk.

Wil je graag meer weten over de werking van straalketels? Bel, chat of mail dan vrijblijvend met de experts van Datona. Wij helpen je graag verder!