20% korting op alles
t.w.v. 20%
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Soda stralen

Er zijn verschillende manieren om vuil, verf en roest van oppervlakken te verwijderen. Soda stralen is het minder arbeidsintensieve alternatief voor het schuren van aluminium, beton, hout, ijzer en rvs. Na een behandeling is het behandelde oppervlak mooi egaal en zijn roest en verfresten verdwenen. In de webshop van Datona vind je alle materialen die je nodig hebt om veilig soda te stralen. Ook voor de benodigde beschermende kleding kun je bij onze webshop terecht!

Wat is soda stralen?

Soda stralen is een reinigingstechniek waarbij fijne sodakorrels onder hoge druk op het behandelde oppervlak worden gespoten. Door de schurende werking kun je hiermee vuil, vet, verf en roest grondig verwijderen. Soda stralen wordt onder andere heel veel toegepast om zachte metalen materialen te reinigen zonder het oppervlak te beschadigen. Zo kun je bijvoorbeeld probleemloos roest verwijderen van aluminium motoronderdelen en carrosserieën. Het voordeel ten opzichte van regulier stralen is dat er geen restmateriaal in de onderdelen achterblijft. Bovendien komt er nauwelijks warmte vrij, wat beschadigingen voorkomt.

Zelf stralen met soda

Het is niet ingewikkeld om zelf te stralen met soda. Nadat je een straalketel met het straalmiddel heeft gevuld, selecteer je het juiste opzetstuk of straalnozzle voor een zandstraalpistool. De nozzle bepaalt hoe dik de straal wordt. Over het algemeen geldt: hoe dunner, hoe krachtiger en preciezer. Bij grote oppervlakken waarbij minder precisie is vereist werkt een nozzle met grotere diameter beter. Wij adviseren je om bij het zelf stralen met soda te kiezen voor een goede bescherming. Daar zorg je eenvoudig voor met een straalmasker en straalhandschoenen.

Milieuvriendelijk soda stralen

In vergelijking met andere soorten straalgrit is het erg milieuvriendelijk om met soda te stralen. Dit middel lost namelijk makkelijk op in water en kan na afloop veilig en zonder schade aan het milieu worden weggespoeld. Bovendien profiteer je bij Datona van messcherpe kiloprijzen, wat weer goed is voor de portemonnee. Wanneer je milieuvriendelijk gaat soda stralen, kun je het beste gebruik maken van Datona straalketels, want die raken bij deze klus niet verstopt.