Shop NU tijdelijk alle fietsitems met maar liefst 25% korting!
t.w.v. 25%
Gebruik de kortingscode: TOURFLITS Profiteer nu met de kortingscode: 'TOURFLITS' van 25% korting op ons uitgebreide assortiment fietsitems!
Mijn account Inloggen
 • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
 • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren binnen 180 dagen
 • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
wielwisselset-auto.jpg

Wisselen van wielen

Hoe handig zou het zijn als je voortaan zelf de wielen van je auto kunt wisselen? Het is een eenvoudige klus die iedereen zelf kan doen. Daarnaast bespaart het je ook nog eens een hoop geld. Je hoeft namelijk niet meer naar de garage om deze klus uit te laten voeren. Om de wielen van je auto te wisselen, heb je wel het juiste gereedschap nodig. Gelukkig hoef je dit gereedschap slechts één keer aan te schaffen. Daarna kun je jarenlang de wielen van jouw auto’s wisselen.

Met een complete wielwisselset heb je gelijk alles wat je nodig hebt om de wielen van al je (toekomstige) auto’s te wisselen. Zo’n wielwisselset is ideaal als je de wielen van je auto voor de zomer- en voor de winterperiode om wil wisselen.

Zelf winterbanden en zomerbanden wisselen

Het komt slechts twee keer per jaar voor dat de wielen van je auto omgewisseld moeten worden. Maar het zou toch zonde zijn als je twee keer per jaar naar de garage moet en onnodige kosten maakt, terwijl je deze klus heel eenvoudig zelf uit kunt voeren met een wielwisselset voor doe-het-zelvers. Gewoon op je oprit of in je eigen garage.

Wanneer het buiten kouder wordt, is het tijd om de velgen met winterbanden onder je auto te leggen. Vanaf eind oktober of begin november kun je het beste met winterbanden gaan rijden. De zomerbanden kunnen over het algemeen weer vanaf eind maart gebruikt worden. Het ingaan van de zomertijd is een mooi moment om met zomerbanden te gaan rijden.

Wielwisselset - Alles wat je nodig hebt voor het wisselen van wielen

Een complete wielwisselset is het enige dat je nodig hebt voor het wisselen van wielen. Alle benodigdheden vind je terug in deze handige set. Denk bijvoorbeeld aan een hydraulische krik, een kruissleutel, assteunen en een magnetische schaal. Daarnaast zitten er nog meer gereedschappen in de wielwisselset zodat je ook andere werkzaamheden, zoals het verversen van olie, uit kunt voeren.

Breng jij jouw auto jaarlijks tweemaal naar de garage voor het wisselen van de wielen en wil je graag kosten besparen? Wissel je wielen voortaan zelf en maak daarbij gebruik van deze handige wielwisselset. De wielwisselset is geschikt voor iedereen die graag met zijn of haar handen bezig is.

Je wielen wisselen in 10 stappen

Het wisselen van je wielen doe je in 10 eenvoudige stappen. Wil je een uitgebreide toelichting? Lees dan meer over het wisselen van je autobanden.

 1. Zet je auto op een veilige plek neer
 2. Verlaag de druk op de wielen door de auto een klein beetje omhoog te krikken
 3. Draai de wielbouten een beetje los en krik de auto verder omhoog
 4. Zet de assteunen onder de auto
 5. Draai de wielbouten helemaal los en verwijder vervolgens het wiel
 6. Bevestig het nieuwe wiel op de auto
 7. Draai de bouten van het nieuwe wiel handvast
 8. Verwijder de assteunen en laat de auto een beetje zakken
 9. Draai de bouten op de juiste manier vast

Laat de auto helemaal zakken. Klaar!