BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot

Voorkom startproblemen met een acculader voor je boot

Gedurende de winterperiode staat een boot vaak voor een lange tijd stil. En ook tijdens langdurig onderhoud kan er niet worden gevaren. Wanneer een boot niet wordt gebruikt zal de accu langzaam leeglopen. Een lege accu zal zorgen voor startproblemen en het kan zelfs voorkomen dat je de accu moet verwisselen voor een nieuw exemplaar. Dat wil je natuurlijk niet! Op de eerste zonnige dag van het jaar wil je er lekker met de boot op uit, zonder dat je onnodige problemen ervaart. Met een acculader voorkom je een lege accu en zal jouw boot in het voorjaar of na een langdurige onderhoudsperiode gewoon starten. Sommige acculaders zijn zelfs in staat om verwaarloosde accu’s te herstellen en de levensduur aanzienlijk te verlengen.

Acculaders voor verschillende soorten boten

Niet iedere boot is hetzelfde en ook tussen de accu’s van boten kan een verschil zitten. Toch maken de meeste boten gebruik van dezelfde soort accu’s en is het dus mogelijk om een universele acculader te gebruiken. Zeiljachten, sloepen, motorkruisers, speedboten, sportboten, vissersboten en sportcruisers zijn enkele voorbeelden van boten waarvan je de accu op een acculader aan kunt sluiten. Gaat jouw boot de winterstalling in? Verwijder de accu en hang deze aan een acculader. Vaak is het ook mogelijk om de accu te laten zitten tijdens het laden. Hierin speelt natuurlijk ook de locatie van de winterstalling een rol. Een stopcontact en een droge omgeving is een vereiste om de accu van jouw boot op te kunnen laden.

Een acculader van Optimate voor de winterstalling

Volgens velen is Optimate één van de beste fabrikanten van acculaders. Een acculader van optimate doet meer dan alleen laden. Dit soort acculaders worden ook wel druppelladers genoemd. Ze zorgen er namelijk voor dat je accu niet lui wordt. Dit doen ze door af en toe te stoppen met laden wanneer de volledige capaciteit wordt bereikt. Door de verschillende test- en laadprogramma’s van een Optimate acculader blijft jouw accu in topconditie. Het doorlopen van de programma’s gaat volledig automatisch. Je hoeft de hele winter niet om te kijken naar jouw accu en je kunt ervan uitgaan dat jouw boot in het voorjaar direct zal starten. Ook zijn bepaalde acculaders van Optimate in staat om kapotte accu’s te herstellen. Je kunt de acculaders van Optimate gebruiken voor boten en een heleboel andere voertuigen. Dus zoek je een goede acculader waar je lang mee vooruit kan? Kijk dan zeker eens naar de laders van Optimate.