20% korting op alles!
t.w.v. 20%
Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig 20% korting op alles! Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
BVV Ravels BV T. van de Sande 3 weken geleden
“Snelle levering met de juiste materialen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Anthony Weijers 4 weken geleden
“Paddockstand besteld, dag erna al bezorgd, top! Bleek ik de verkeerde adaptorset te hebben! Een belletje en een zeer vriendelijk en behulpzame medewerker aan de lijn. Samen even de juiste bekeken op de site en de volgende dag nog voor de koffie had ik ze binnen. Ik wou dat alle bedrijven zo klantgericht waren!!!! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Cor van der Laa 4 weken geleden
“Ik ben eigenlijk best wel kritisch maar ik kon niks negatiefs vinden. Groot assortiment, goede spullen en snelle levering. Snelle respons op de telefoon snelle en goede antwoorden op vragen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bas Kampshof 4 weken geleden
“Setje rijplaten zijn zeer snel en netjes afgeleverd. voldoet precies aan de verwachting. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
T. Breen 4 weken geleden
“Wat een fijn bedrijf is dit, we hadden een beschadigde werktafel ontvangen en was binnen no time geregeld dat er een nieuwe geleverd werd. ”
Geverifieerde beoordeling

Alles wat je nodig hebt voor het lassen

Een lasapparaat is niet het enige dat je nodig hebt wanneer je wilt gaan lassen. Veiligheid staat altijd op de eerste plaats, zeker bij een beroep als lassen. Denk daarom altijd aan een goede lashelm of laskap voordat je aan de slag gaat. Een lashelm beschermt je ogen tegen de UV-straling die vrijkomt tijdens het lassen. UV-straling kan pijn doen maar daarnaast kan het ook permanente schade aan je ogen veroorzaken. Iets wat je natuurlijk ten allen tijde wilt voorkomen! 

Hoe werkt lassen precies? 

Eerst is het handig om de betekenis van lassen even kort toe te lichten: lassen is het verbinden van twee of meer materialen door ze samen te smelten. En hoe werkt dat samensmelten dan? Samensmelting van meerdere materialen is mogelijk door gebruik te maken van hoge temperaturen. De hoge temperaturen zorgen er namelijk voor dat de plaatsen op het materiaal die je wilt verbinden, vloeibaar worden. Door vervolgens lasdraad toe te voegen, is het mogelijk om een krachtige verbinding te creëren.

Er zijn meerdere lastechnieken en lassen is dan ook een specialistisch vak dat tijd kost om te leren. Veel zaken zijn van invloed op de kwaliteit van het laswerk. Maar een goed begin is het halve werk! Zorg er daarom voor dat je de juiste attributen in huis hebt wanneer je wilt gaan lassen. Met de juiste lasbenodigdheden is het mogelijk om sterke verbindingen tussen materialen te realiseren. 

Handige en compacte foamsnijder

Met een foamsnijder wordt het enorm eenvoudig om strakke uitsnedes te maken in foam. Een voorbeeld hiervan is het op maat snijden van een foam inlay voor gereedschap. Een goede foamsnijder ligt comfortabel in de hand en mag natuurlijk niet te zwaar zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je verschillende soorten mesjes hebt die in de gewenste vorm te buigen zijn. Wanneer een foamsnijder aan deze eisen voldoet is het mogelijk om op een nauwkeurige manier uitsnedes in een bepaald foam te maken. 

Al jouw lasbenodigdheden koop je voordelig bij Datona

Wil jij jezelf bezig gaan houden met lassen? Dan zit je goed bij Datona! Bekijk ons assortiment waarin je alles vindt wat je nodig hebt om met lassen aan de slag te kunnen gaan. Van plastic las electrodes voor verschillende kunststoffen, tot veilige lashelmen. Op alle lasbenodigdheden zit een garantietermijn van minimaal twee jaar. Ook wordt jouw bestelling gratis verzonden en is retourneren binnen 180 dagen geen enkel probleem.