BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Mari Nollen 1 week geleden
“Goede levering en top spul. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Marijn Kraassenberg 2 weken geleden
“Niks op aan te merken ik krijg zelfs gratis Stickers!! Super goeie service en ook een super groot assortiment! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Jack Graumans 2 weken geleden
“Voldoet aan de verwachting ! Licht, sterk en super snel geleverd. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bart Janssen 2 weken geleden
“Super kwaliteit en zeer snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Rody Van der Meij 3 weken geleden
“Wat een top spul en snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling

Alles wat je nodig hebt voor het lassen

Een lasapparaat is niet het enige dat je nodig hebt wanneer je wilt gaan lassen. Veiligheid staat altijd op de eerste plaats, zeker bij een beroep als lassen. Denk daarom altijd aan een goede lashelm of laskap voordat je aan de slag gaat. Een lashelm beschermt je ogen tegen de UV-straling die vrijkomt tijdens het lassen. UV-straling kan pijn doen maar daarnaast kan het ook permanente schade aan je ogen veroorzaken. Iets wat je natuurlijk ten allen tijde wilt voorkomen! 

Hoe werkt lassen precies? 

Eerst is het handig om de betekenis van lassen even kort toe te lichten: lassen is het verbinden van twee of meer materialen door ze samen te smelten. En hoe werkt dat samensmelten dan? Samensmelting van meerdere materialen is mogelijk door gebruik te maken van hoge temperaturen. De hoge temperaturen zorgen er namelijk voor dat de plaatsen op het materiaal die je wilt verbinden, vloeibaar worden. Door vervolgens lasdraad toe te voegen, is het mogelijk om een krachtige verbinding te creëren.

Er zijn meerdere lastechnieken en lassen is dan ook een specialistisch vak dat tijd kost om te leren. Veel zaken zijn van invloed op de kwaliteit van het laswerk. Maar een goed begin is het halve werk! Zorg er daarom voor dat je de juiste attributen in huis hebt wanneer je wilt gaan lassen. Met de juiste lasbenodigdheden is het mogelijk om sterke verbindingen tussen materialen te realiseren. 

Handige en compacte foamsnijder

Met een foamsnijder wordt het enorm eenvoudig om strakke uitsnedes te maken in foam. Een voorbeeld hiervan is het op maat snijden van een foam inlay voor gereedschap. Een goede foamsnijder ligt comfortabel in de hand en mag natuurlijk niet te zwaar zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je verschillende soorten mesjes hebt die in de gewenste vorm te buigen zijn. Wanneer een foamsnijder aan deze eisen voldoet is het mogelijk om op een nauwkeurige manier uitsnedes in een bepaald foam te maken. 

Al jouw lasbenodigdheden koop je voordelig bij Datona

Wil jij jezelf bezig gaan houden met lassen? Dan zit je goed bij Datona! Bekijk ons assortiment waarin je alles vindt wat je nodig hebt om met lassen aan de slag te kunnen gaan. Van plastic las electrodes voor verschillende kunststoffen, tot veilige lashelmen. Op alle lasbenodigdheden zit een garantietermijn van minimaal twee jaar. Ook wordt jouw bestelling gratis verzonden en is retourneren binnen 180 dagen geen enkel probleem.