BTW vrije dagen
t.w.v. 21%
Met de kortingscode WEGBTW ontvang je 21% korting op alles! Met de kortingscode WEGBTW ontvang je 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 19.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
Auto

Assteunen

1 - 20 van 20 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Assteunen

Om veilig aan auto of caravan te sleutelen nadat je deze hebt opgekrikt is het aan te raden om assteunen te plaatsen. Deze zijn ervoor bedoeld om de functie van de autokrik over te nemen (niet om te liften!) en het volle gewicht te dragen. Zo voorkom je onveilige situaties wanneer je een band verwisselt of op een andere moeilijk bereikbare plek aan het werk bent. De auto staat daardoor volledig veilig en stabiel. Bij Datona kun je jouw assteunen los en als set van 2 bestellen. Bij onze productinformatie wordt het maximale draaggewicht duidelijk aangegeven.

Assteunen auto

Het verschil tussen assteunen voor de auto en die voor zwaardere voertuigen zit hem vooral in het draagvermogen. De capaciteit van de lichtste uitvoeringen bedraagt 2 of 3 ton. Meestal wordt hiermee de totale belastbaarheid van de complete set aangegeven. Als dit anders is, wordt dat duidelijk aangegeven. Maar ook assteunen voor auto’s met een hoger eigen gewicht, voor caravans en zwaardere voertuigen zijn bij Datona verkrijgbaar. Heb je nog geen autokrik tot je beschikking? Bij Datona kun je deze los én inclusief een set assteunen bestellen!

Assteunen plaatsen

Het is niet ingewikkeld om assteunen te plaatsen, maar het is wel belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. Een assteun is namelijk NIET geschikt voor het optillen zelf. Daarvoor zet je eerst een krik onder het krikpunt. Vervolgens kun je de auto opkrikken tot de gewenste hoogte. Pas nu is het tijd om de assteunen te plaatsen, op zo’n manier dat het volle gewicht er nog nét niet op rust. Laat tot slot de autokrik langzaam zakken totdat de assteunen het draaggewicht overnemen. Veel succes met je klus!

Assteunen kopen

Bij Datona zit je helemaal goed wanneer je assteunen wilt kopen voor auto’s, caravans, campers en zwaardere voertuigen. Naast steunen met een gemiddelde hoogte hebben we ook extra hoge uitvoeringen. Naast assteunen zijn er bij ons ook autobruggen, automovers en ligkarren verkrijgbaar. In onze webshop vind je alle apparaten, gereedschappen en accessoires die je nodig hebt voor de autowerkplaats. Deze kun je dan ook heel gemakkelijk mee bestellen wanneer je assteunen gaat kopen. Wij zorgen standaard voor een snelle levering.