Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 19.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Balanceer apparaat

Wanneer de banden van je motor of auto stuiteren of heen en weer trillen, zijn ze waarschijnlijk uit balans. Met behulp van een balanceer apparaat is dit probleem heel eenvoudig te verhelpen. Dit meetinstrument is bij Datona leverbaar in twee uitvoeringen. Het model voor handmatig gebruik werkt met een luchtbel die aangeeft of de band waterpas ligt. Door plaklood aan te brengen kun je een eventueel verstoorde balans herstellen. Ons digitale balanceer apparaat is speciaal bedoeld voor de garage waar wielen aan de spreekwoordelijk lopende band getest worden.

Banden balanceer apparaat

Zowel de auto- als de motorliefhebber kan bij Datona terecht voor een balanceerapparaat. In beide gevallen moet je deze plaatsen of een effen ondergrond. De uitvoering voor motorbanden wordt geleverd met een as en een set klem conussen in diverse maten. Deze zorgen ervoor dat de band altijd in het midden wordt gecentreerd. Wij raden je aan om bij het corrigeren van de balans eerst het plaklood met tape te bevestigen. Plaklood heeft namelijk een zeer snelle hechting. Met het digitale banden balanceer apparaat bereik je de grootste precisie. Dit meet zowel de statische balans (stuiteren) als de dynamische balans (zijwaartse speling). In onze webshop kies je eenvoudig de juiste uitvoering voor je auto of motor.

Balanceer apparaat kopen

Je profiteert standaard van een snelle levering wanneer je een balanceer apparaat gaat kopen bij Datona. Bovendien bezorgen wij gratis in zowel Nederland als België. Onze klantenservice informeert je graag over de voor- en nadelen van onze handmatige en digitale balanceer apparaten. De laatste worden bijna uitsluitend in garages en werkplaatsen gebruikt en worden geleverd inclusief meetinstrumenten die met een intuïtieve display bediening. Naast een balanceer apparaat kun je in onze webshop ook andere motor en autogereedschap voor de banden bestellen, waaronder: