Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Bandengereedschap

Balanceerapparaat

1 - 9 van 9 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 6 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 6 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 6 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 6 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 6 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Banden uitbalanceren met een balanceerapparaat

Voor het uitbalanceren van motor- en autobanden heb je een balanceerapparaat nodig. Met een balanceerapparaat kun je er met uiterste precisie voor zorgen dat je banden goed uitgebalanceerd staan. Dit voorkomt trillingen tijdens het rijden en verbetert de algehele rijervaring. Ook is het veiliger om met goed uitgebalanceerde banden te rijden, trillingen kunnen er namelijk voor zorgen dat onderdelen losraken. Daarnaast zorgen trillingen voor verhoogde slijtage aan lagers, assen en natuurlijk de banden. Het is om deze redenen belangrijk om periodiek de banden van jouw motor of auto uit te balanceren. 

Het laten uitbalanceren van banden bij een garage kost vaak een hoop geld, terwijl je deze klus gemakkelijk zelf kunt doen. De aankoopkosten van een balanceerapparaat verdienen zichzelf erg snel terug. Wanneer je zelf een balanceerapparaat in huis hebt, kun je regelmatiger controleren of je banden goed uitgebalanceerd staan. Zo verhoog je de veiligheid en voorkomen je vervelende trillingen tijdens het rijden. 

Balanceerapparaten voor motorbanden

Voor het uitbalanceren van motorbanden kun je een eenvoudig, met de hand bedienbaar, balanceerapparaat gebruiken. Deze apparaten zijn gemakkelijk op te bergen, van hoge kwaliteit en wegen niet veel. Het enige wat je nodig hebt naast een balanceerapparaat is plaklood of balanceergewicht. Voortaan kun je thuis jouw motorbanden uitbalanceren, ideaal voor iedere motorrijder. Bij de productinformatie van onze balanceerapparaten lees je hoe je ze werken.

Autobanden uitbalanceren met een volautomatisch balanceerapparaat

Ben je veel bezig met het uitbalanceren van banden? Gebruik dan een volautomatisch balanceerapparaat om deze klus een stuk eenvoudiger te maken. Met een digitaal scherm zie je direct hoeveel balanceergewicht je nodig hebt om de band in evenwicht te brengen. Het uitbalanceren van banden ging nog nooit zo snel en met zoveel precisie! Het is mogelijk om de statische en de dynamische balans te corrigeren. Kom erachter hoe een volautomatisch balanceerapparaat werkt door de specifieke productinformatie te lezen.

Balanceergewicht en plaklood voor het uitbalanceren van banden

Naast een balanceerapparaat is balanceergewicht of plaklood natuurlijk onmisbaar. Balanceergewicht kun je door de gebogen vorm en de bevestigingsclip gemakkelijk op de rand van een velg plaatsen. Vervolgens tik je enkele keren met een loodhamer op de achterkant van de bevestigingsclip en het gewicht komt niet meer van z’n plek af. Plaklood werkt nog eenvoudiger. Door de plakstrip kun je het plaklood zo op de velg plakken. Het is wel belangrijk om de velg van te voren te reinigen zodat het plaklood goed kan hechten. We hebben verschillende setjes met balanceergewicht en plaklood in ons assortiment.