SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Bandengereedschap

Banden demonteerapparaten

1 - 9 van 9 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Banden demonteren met behulp van demonteerapparaten

Voor het demonteren van banden is het enorm handig om een banden demonteerapparaat te gebruiken. Deze apparaten zorgen ervoor dat je een band zonder al te veel moeite van een velg kunt loshalen. Daarnaast gebruik je banden demonteerapparaten ook om nieuwe banden te monteren, ook al doet de naam van de apparaten je wellicht anders vermoeden. 

Wanneer je bezig bent met deze klus kom je er al snel achter dat het verwisselen van banden een fluitje van een cent is en je het gemakkelijk zelf kunt doen. Je hoeft voortaan niet meer naar de dealer of garage voor een bandenwissel. Het zelf uitvoeren van dit klusje bespaart voor iedere doe-het-zelver al snel een hoop geld, zelfs als je zelden een bandenwissel uitvoert. 

Handmatige- of automatische banden demonteerapparaten

Hoe vaker je bezig bent met het verwisselen van banden, hoe meer geschikt een automatisch banden demonteerapparaat wordt. Automatische demontage machines zijn met name interessant voor werkplaatsen, garages of andere plekken waar men dagelijks bezig is het met verwisselen van banden. Ben je slechts af en toe bezig met het demonteren van banden? Dan is een handmatig demonteerapparaat voor jou de ideale keuze. Handmatige demonteerapparaten nemen weinig ruimte in beslag, wegen niet veel en zijn daardoor gemakkelijk mee te nemen.

Autobanden opbergen met een bandenstandaard of opbergsysteem 

Wanneer je ieder jaar twee keer je autobanden gaat verwisselen, van winter- naar zomerbanden en andersom, is het wel zo fijn als je de banden die je niet gebruikt netjes op kunt bergen. Een handig opbergsysteem of bandenstandaard is hiervoor de ideale oplossing. Bespaar ruimte in de garage door je kostbare autobanden op een nette manier op te bergen. Ook is het dan niet meer nodig om te betalen voor opslag op een externe locatie. 

Een tip voordat je autobanden gaat opbergen: markeer de autobanden met een bandenstift. Om ongelijkmatige slijtage te voorkomen is het belangrijk dat je weet op welke plek de autoband heeft gezeten en wat de juiste draairichting van de band is.

Hulpmiddelen bij het demonteren van banden

Er zijn een aantal handige hulpmiddelen voor mensen die aan de slag gaan met het demonteren van banden. Zo kun je montagepasta gebruiken om ervoor te zorgen dat de band gemakkelijk van, of juist om, de velg glijdt. Deze pasta droogt vervolgens snel op en veroorzaakt geen schade aan de band. Ook velgbeschermers en bandenlichters zijn onmisbaar bij iedere bandenwissel. Alle benodigdheden voor het demonteren van banden vind je in ons uitgebreide assortiment!