BLACK FRIDAY
t.w.v. 25%
25% korting op álles! BLACK FRIDAY: 25% korting op álles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
motor voorkant paddockstand

Onze bestseller: de Datona MotoGP paddockstand set

Een paddockstand komt vrijwel bij elke motorliefhebber goed van pas en je hebt er al snel jaren plezier van. Het wordt vaak gebruikt in plaats van een normale standaard, er zijn verschillende redenen waarom juist de paddockstand wordt gebruikt. In deze blog lees je waarom onze MotoGP paddockstand sets een goede aanvulling zijn in jouw werkplaats!

Waar gebruik je de paddockstand voor?

De bekende Datona paddockstands kun je gebruiken thuis in de garage, in de werkplaats, maar deze neem je ook gemakkelijk mee naar het circuit. De MotoGP paddockliften zijn namelijk licht van gewicht (maar 3kg per stuk) en daarom goed te vervoeren en voor gebruik op het paddock tijdens races op het circuit.  Ook zijn ze universeel en dus geschikt voor vele soorten motoren, waaronder ook racemotoren. De set bestaat uit een paddockstand voor het voorwiel en achterwiel. Gezamenlijk kunnen ze een gewicht dragen van +- 500 kg, dus een oersterke paddockstand die in een handomdraai de voorkant en de achterkant kan opbokken!

Waarom is de paddockstand zo handig? 

Een groot voordeel aan de set is dat je gemakkelijk aan de motor kunt sleutelen, omdat de banden los van de grond staan. De banden kun je daardoor laten draaien, dit maakt het invetten van de ketting of het bevestigen van bandenwarmers bijvoorbeeld ook erg makkelijk.

De motorfiets staat altijd erg stabiel met de bok, aangezien deze steunt op de rubberen adapters die standaard worden meegeleverd. Door het rubber wordt schade voorkomen. Bij het achterwiel is de bok variabel van 24 cm tot 36 cm en hier kan gewisseld worden van adapter. Er worden namelijk ook standaard adapters meegeleverd die geschikt zijn voor motoren met bobbins.

De motorbokken zijn verrijdbaar en hierdoor kun je de motor vrij verplaatsen in de werkplaats, dit is tevens ook handig voor het veilig stallen van de motor. Het stallen van de motor met paddockstands zorgt er ook voor dat de banden geen schade oplopen, doordat deze gedurende de stalling niet op de grond staan.


De motorstandaards worden al grotendeels gemonteerd geleverd. Het enige wat je nog staat te doen is het bevestigen van de adapters voor het achterwiel aan de hand van een paar schroefjes. De motor wip je snel en gemakkelijk op de paddockstand!

Inclusief leuk kleurtje! 

En nog leuk nieuws: ze zijn er in 10 verschillende (motormerk) kleuren. Zo matchen ze altijd goed met jouw motorfiets! De sterke MotoGrandPrix motorliften zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren en motorfiets merken:

Honda rood

paddockstand rood

KTM oranje

paddockstand oranje

Robuust en stoer zwart

paddockstand zwart

Yamaha blauw

paddockstand blauw

Kawasaki (Ninja) groen

paddockstand groen

BMW wit

paddockstand wit

Suzuki geel

paddockstand geel

Aluminium zilver

paddockstand aluminium

Goud

paddockstand goud

Zelfs in deze prachtige kleur pink, uit de 'Beauty and the Beast' collectie die vaak wordt uitgekozen door motormeiden, maar in geen enkele garage(box) zou misstaan.

paddockstand roze

Dus ben je op zoek naar een sterke paddockstand in een kleur die je zelf kunt kiezen en bijpassend is voor jouw motormerk of in de kleur van jouw race-outfit, dan vind je die hier bij Datona. Want geen enkele motorrijder kan eigenlijk zonder een paddockstand. Al helemaal niet tijdens de winterstalling.

Nu ben je aardig bekend met onze bestseller, maar natuurlijk hebben wij nog meer verschillende soorten paddockstands in ons assortiment. We hebben ze: voor het voorwiel, achterwiel, enkelzijdige ophanging, specifieke bevestigingen en als set. Weet je niet welke paddockstand jij nodig hebt? Lees eens onze blog: Welke paddockstand heb ik nodig?

Kom je er niet uit? Onze specialisten staan klaar om je te helpen!

Shop de producten