EK-korting!
t.w.v. 20%
Scoor jouw werkplaats items extra voordelig! Scoor jouw werkplaats items extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
motor-spanogen-bindrail.jpg

Bindrails voor een bedrijfswagen, aanhangwagen of bestelwagen

Doe-het-zelvers die veel bezig zijn met het verplaatsen van goederen, beschikken vaak over een bedrijfswagen, bestelwagen of een aanhanger. Zonder zo’n hulpmiddel wordt het vervoeren van goederen erg lastig. Toch is het vaak zo dat veel klussers hun bedrijfswagen of aanhangwagen niet optimaal gebruiken. Alle goederen worden los in de opbergruimte gelegd. Hierdoor kan het voorkomen dat spullen gaan schuiven, omvallen en uiteindelijk beschadigd raken. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Bindrails voor een bedrijfs- of aanhangwagen kunnen hierbij helpen. Met bindrails ben je namelijk in staat om al je goederen gemakkelijk, snel en stevig vast te zetten. 

Vraag je jezelf af hoe dat dan precies werkt? Bindrails bevestig je aan beide zijkanten op de vloer van je aanhanger of bedrijfsbus. Vervolgens maak je een aantal spanogen aan de bindrails vast. Heb je de spanogen bevestigd? Dan pak je een paar spanbanden, kettingen of kabels waarmee je jouw goederen vast wil gaan zetten. Deze banden bevestig je aan de spanogen die op de bindrails aan de ene kant van je aanhangwagen of bedrijfswagen zitten. Daarna haal je ze over de goederen heen om de spanbanden vervolgens aan de spanogen, die aan de andere kant op de bindrails zitten, vast te zetten. Even sjorren aan de spanbanden en je goederen kunnen geen kant meer op! 

Met bindrails en spanogen zet je allerlei goederen stevig vast

Bindrails, in combinatie met spanogen en spanbanden, zijn geschikt voor het vastzetten van de meest uiteenlopende goederen. Denk aan banken, kasten, gereedschapswagens, motoren, bromfietsen en andere zware spullen. Met bindrails zorg je ervoor dat alles wat in je aanhanger of bedrijfswagen past, geen kant meer op kan tijdens het vervoeren. Voor het vastzetten zijn spanbanden of andere sjorkabels het meest geschikt. Spanbanden kun je namelijk stevig aantrekken. Daarnaast kunnen ze heel wat gewicht hebben en ben je geen tijd kwijt met het leggen van knopen. 

Als je geen spanbanden bij de hand hebt, kun je de bindrails en spanogen ook in combinatie met kabels of kettingen gebruiken. Let er wel op dat de kettingen of kabels je goederen niet kunnen beschadigen. Om beschadigingen te voorkomen kun je wat zachte doeken tussen je goederen en de kettingen plaatsen. 

Vervoer motoren met je aanhanger, bindrails en spanbanden

Ook voor het vervoeren van motoren zijn bindrails, spanogen en spanbanden de ideale oplossing. Bevestig de bindrails in je aanhanger en je kunt gelijk aan de slag met het vervoeren van motoren. Als je jouw motor netjes met de bindrails, spanogen en spanbanden vastzet, zal je motor stevig blijven staan. Je hoeft jezelf dus geen enkele zorgen te maken. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan gebruik van speciale spanbanden voor motoren. Deze spanbanden bevatten een wielharnas of tankbescherming. Hierdoor kunnen de spanbanden je motor ook op geen enkele manier beschadigen. 

Het monteren van bindrails

Het monteren van bindrails is erg eenvoudig. De bindrails zijn voorzien van een aantal gaatjes waar schroeven doorheen passen. Met een boormachine en een aantal goede schroeven bevestig je de bindrails binnen een handomdraai op de ondergrond van jouw bedrijfswagen of aanhanger. Vervolgens is het een kwestie van het plaatsen van een aantal spanogen. Ondanks dat de spanogen snel los en vast te maken zijn, blijven ze stevig op hun plek zitten. Als laatste pak je de spanbanden of sjorkabels erbij en kun je ervoor gaan zorgen dat jouw goederen geen kant op kunnen tijdens de rit.