datona

Vragen? Bel 0516 423 338 | Openingstijden winkel

Mijn winkelwagen 0 Afrekenen
TrustedShops beoordelingen Datona9,4

  Hoe plaats ik assteunen?

  Wanneer u eenvoudig geld wilt besparen, kan dat door zelf enkele reparaties aan uw voertuigen uit te voeren. Zo is het vervangen van winter- of zomerbanden gemakkelijk zelf te doen. Ook het vervangen van remschrijven is een kleinigheidje voor de handige klusser. Om deze onderhoudsklussen uit te kunnen voeren is wel een goede autokrik vereist en naast autokrikken heeft u ook bijbehorende assteunen nodig. Maar hoe gebruikt u die het beste?

  Assteunen zijn speciaal ontworpen om het gewicht van een auto te dragen en zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er assteunen met een capaciteit van 2 ton, 3 ton, 6 ton en zelfs 12 ton. Welke assteunen u nodig heeft, is afhankelijk van het gewicht van uw auto of caravan. Dit kunt u vaak terug vinden in de handleiding van uw auto of caravan. Ook staat dit vermeld op het kentekenbewijs van uw auto. Assteunen worden standaard geleverd per 2 stuks en dienen ter ondersteuning voor de autokrik. 

  “De assteunen gaan de last die op de krik rust overnemen

  Stap 1: De auto omhoog krikken

  Allereerst moet de krik onder de auto geplaatst worden op de daarvoor bedoelde krikpunten. Lees ook: Hoe plaats ik een krik?

  Wanneer de garagekrik geplaatst is, kan de auto of caravan omhoog gekrikt worden. Wanneer de auto op de juiste hoogte is aangebracht, kunnen de assteunen geplaatst worden. De assteunen gaan de last die op de garagekrik rust overnemen. Zo weet u zeker dat uw auto of voertuig niet naar beneden zakt of wanneer de krik overbelast is, het begeeft en ineens naar beneden zakt.

  Stap 2: De assteunen onder de auto plaatsen

  Nu is het tijd om de assteunen te plaatsen. Als eerste brengt u de assteunen op de gewenste hoogte. Dit doet u door de tandhevel of steun omhoog te trekken tot de juiste hoogte. Wilt u de tandhevel of steun weer laten zakken, dan beweegt u eenvoudig de hendel van de assteun omhoog en valt de steun weer naar zijn minimale hoogte. Belangrijk om niet te vergeten is het vergrendelen van de tandhevel. Dit voorkomt dat deze eruit valt en verkeerd terug geplaatst wordt. Dit doet u door met een pendrijver of schroevendraaier de inkeeping in de zijkant naar de binnenkant te slaan met een hamer.

  Plaats nu de assteun onder de wielas van de auto en naast de garagekrik en zorg ervoor dat deze zo dicht mogelijk in de buurt van het wiel wordt geplaatst. Hierdoor blijft de auto stabiel staan. Het is belangrijk dat de assteunen net iets lager geplaatst worden dan de hoogte van de autokrik die de auto op dat moment draagt. Wanneer de assteun op een stevig steunpunt in de buurt van het wiel is geplaatst, laat u voorzichtig de krik zakken tot de assteunen het gewicht van de auto overneemt. Vervolgens kan de krik verwijderd worden en kan er rustig en op een veilige manier gesleuteld worden aan de auto, zoals het vervangen van de autobanden of remblokken.

  Deze handelingen zijn eenvoudig te herhalen voor alle andere wielen, zodat de auto aan de voorzijde geheel van de grond komt. Ook aan de achterzijde of zelfs met alle vier de wielen is dit mogelijk..

  Wilt u graag meer advies over assteunen? Bel dan vrijblijvend met de experts van Datona. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

  Recent bekeken
  loader