BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
Bobbins set

Bobbins voor de motor 

Bobbins heb je nodig om je motor van de grond te kunnen liften met een paddockstand. En wanneer het achterwiel van je motor van de grond is, kun je heel gemakkelijk je ketting reinigen, smeren en je velg schoonmaken! Zoals je je wellicht kunt voorstellen is het enorm van belang dat de bobbins sterk zijn. Ze moeten zonder problemen de paar honderd kilo van een motor kunnen dragen. 

Wat zijn bobbins? 

Bobbins zijn een soort rondvormige houdertjes met een uitsparing erin. In deze uitsparing passen de haken van een paddockstand. Daarnaast loopt een schroefdraadbout door de bobbins heen. Deze schroefdraadbout kan verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van het type of merk motor: M6, M8 en M10.  

Bobbins voor de motor zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium wat ervoor zorgt dat bobbins zowel licht als zeer sterk zijn. Ook is een hoogwaardige afwerking van belang om ervoor te zorgen dat schade aan de motor wordt voorkomen. Omdat bobbins aan beide kanten van je motor bevestigd dienen te worden, worden ze altijd per set geleverd.  

Hoe werken bobbins op de motor? 

Het is heel gemakkelijk om bobbins aan je motor te bevestigen. Op de achterbrug van een motor die geschikt is voor bobbins zitten uitsparingen waarin je de schroefdraadbout van de bobbin kunt draaien. Een gemakkelijk klusje wat binnen enkele seconden geklaard is.  

Het is aan te raden om een inbussleutel te gebruiken om de bobbins goed aan te kunnen draaien. Het kan zo zijn dat je voor verschillende soorten bobbins een andere maat inbussleutel nodig hebt. Kijk dit altijd na of probeer het even uit. Wij geven altijd aan welke maat onze bobbins hebben en welke maat inbussleutel je ervoor nodig hebt.  

Zijn de bobbins aan de motor bevestigd? Dan schuif je de haken van de paddockstand onder de motor en til je de motor eenvoudig de lucht in door de paddockstand naar beneden te duwen.  

Kunnen bobbins op iedere motor worden gebruikt?

Bobbins zijn niet geschikt voor het gebruik op choppers of toermotoren. In de achterbrug van dit soort motoren zit geen uitsparing voor de schroefdraadbout van bobbins. Dit komt omdat het gebruik van bobbins voor paddockstands zijn oorsprong kent uit de racerij. Bobbins en paddockstands zijn nodig om snel te kunnen sleutelen en om bandenwarmers te kunnen bevestigen.  

Is jouw motor niet geschikt voor bobbins? Dan heb je een paddockstand met platte haken nodig om je motor te kunnen liften. 

Wat is er zo handig aan het gebruik van bobbins? 

Bobbins zijn ervoor gemaakt om je motor gemakkelijk en stabiel te kunnen liften met een paddockstand. Doordat de bobbins echt op de haken van een paddockstand rusten, staat de motor stevig op zijn plek. Zo kun je met een gerust hart werken aan je achterwiel, achterrem of ketting.  

Twijfel je over de maat bobbins die je nodig hebt? Wij geven per merk motor aan welke bobbins erbij passen. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Dan zullen wij je snel helpen met het uitzoeken van de juiste bobbins voor jouw motor.