SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
sleutelen-met-motorheftafel.jpeg

Comfortabel en efficiënt sleutelen met een heftafel 

In iedere werkplaats waar aan motoren of andere soortgelijke voertuigen wordt gesleuteld, zou een heftafel moeten staan. Met een heftafel kun je op een comfortabele manier sleutelen, doordat je de werkhoogte helemaal zelf kunt bepalen. Ergonomisch werken is enorm belangrijk. Je voorkomt rugklachten en kunt overal beter bij. Daarnaast kun je efficiënt te werk gaan want een heftafel biedt voldoende ruimte voor de nodige tools en onderdelen.

Er zijn enorm veel verschillende heftafels of schaarbruggen voor motoren te krijgen, waardoor we ons voor kunnen stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is noodzakelijk om naar verschillende factoren en eigenschappen te kijken om te bepalen welke heftafel het meest geschikt voor jouw garage is. De voertuigen waar je aan sleutelt, de beschikbare ruimte in je werkplaats, de investering die je wil doen en de frequentie van gebruik spelen allemaal een grote rol in je keuze voor een nieuwe heftafel. Sommige doe-het-zelvers hebben meer dan genoeg aan een kleine hydraulische motorheftafel, terwijl doorgewinterde professionals wellicht op zoek zijn naar een professionele heftafel die met elektriciteit werkt. 

Heftafels voor motoren, quads en andere tweewielers

Heftafels kunnen voor allerlei voertuigen ingezet worden. Meestal worden ze gebruikt voor motoren, maar ook scooters en bromfietsen kunnen perfect onder handen genomen worden wanneer ze met een heftafel naar een comfortabele werkhoogte gelift worden. Of wat dacht je van quads? Ook het sleutelen aan quads wordt veel gedaan terwijl het voertuig op een heftafel staat. Uiteraard heb je wel een extra brede of grote heftafel nodig om een quad te kunnen liften. Naast het voertuig wil je ook nog voldoende ruimte over hebben om wat gereedschap en losse onderdelen te plaatsen. Op die manier kun je de nodige tools er snel bij pakken op het moment dat je ze nodig hebt. Let verder altijd op de maximale draagcapaciteit van de heftafel. De draagcapaciteit moet uiteraard hoger zijn dan het gewicht van de zwaarste voertuigen die je op de heftafel wil gaan plaatsen.  

Verrijdbare heftafels voor kleine werkplaatsen 

Over het algemeen zijn heftafels vrij grote apparaten. Veel modellen zijn ook nog voorzien van een oprijplaat waardoor je nog meer ruimte nodig hebt om een heftafel te plaatsen. Heb je de benodigde hoeveelheid ruimte niet constant beschikbaar? Geen zorgen, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Hiervoor zijn verrijdbare heftafels ontworpen. Een verrijdbare heftafel beschikt over meerdere wielen en kun je na gebruik eenvoudig verplaatsen. Binnen een handomdraai zorg je ervoor dat de mobiele heftafel niet meer in de weg staat. Goed om te weten: de meeste motorheftafels beschikken over wielen en kunnen daarom door je gehele werkplaats gemanoeuvreerd worden. 

Elektrische motorheftafels voor nog meer gemak 

Een elektrische motorheftafel is ideaal voor professionals die dagelijks bezig zijn met het sleutelen aan motoren. Het bedienen van een elektrische heftafel gaat snel en is enorm eenvoudig. Binnen seconden lift je iedere motorfiets naar de gewenste werkhoogte en kun je beginnen met het uitvoeren van de nodige sleutelwerkzaamheden. Uiteraard heeft een elektrische motorheftafel voldoende kracht om de zwaarste motorfietsen te dragen. Een elektrische heftafel vraagt over het algemeen om een grotere investering dan een hydraulisch of hydropneumatisch model, maar dankzij het gebruiksgemak is het voor professionele garages een verstandige keuze. 

Kijk ook zeker eens naar onderstaande video waarin Rintje Ritsma meerdere motorheftafels laat zien: