EK-korting!
t.w.v. 20%
Scoor jouw werkplaats items extra voordelig! Scoor jouw werkplaats items extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Geschikt voor

Geschikt voor

Voor welke straalcabine moeten de onderdelen geschikt zijn?

Prijs

tot

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 7 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 7 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 8 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 8 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 8 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Drukregelaar voor compressor direct en veilig online kopen

Wanneer u werkt met een compressor dan is het van belang om te weten hoeveel druk u gebruikt en om dit te handhaven. Met een drukregelaar is de druk gemakkelijk te handhaven van bijvoorbeeld 10 bar naar 2 bar. Zowel een te hoge als een te lage druk leiden tot verspilling van energie. Bij een te lage druk wordt de te vervullen functie niet goed uitgevoerd en dus is elke toegevoegde energie verspilde energie. Een hogere druk dan u nodig heeft leidt tot verspilling van de perslucht. Tevens leidt hogere druk tot een versnelde slijtage van het persluchtsysteem. Bovendien kan dit in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn.

 

Werking van een drukregelaar voor compressor

Een drukregelaar voor compressor bestaat normaliter uit een membraan, een veer en een luchtklep. De gepersde lucht die uit de compressor komt moet worden geregeld tot een bepaalde druk. Deze druk gaat namelijk in contact komen met het membraan. Indien de druk hoog genoeg is zal de druk op het membraan ervoor zorgen dat er een kracht ontstaat die de veer omhoog zal drukken. Hierdoor zal de klep waar de perslucht uit komt afgesloten worden. Indien er nu perslucht wordt afgenomen in het systeem, dan zal de druk dalen waardoor het tegenovergestelde van wat hierboven beschreven staat zal gebeuren: De klep zal zich terug openen waardoor de druk terug kan stijgen enzovoorts.