BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Geschikt voor

Geschikt voor

Voor welke straalcabine moeten de onderdelen geschikt zijn?

Prijs

tot
Speciaal geselecteerd

Drukregelaar voor compressor

1 - 8 van 8 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Drukregelaar voor compressor direct en veilig online kopen

Wanneer u werkt met een compressor dan is het van belang om te weten hoeveel druk u gebruikt en om dit te handhaven. Met een drukregelaar is de druk gemakkelijk te handhaven van bijvoorbeeld 10 bar naar 2 bar. Zowel een te hoge als een te lage druk leiden tot verspilling van energie. Bij een te lage druk wordt de te vervullen functie niet goed uitgevoerd en dus is elke toegevoegde energie verspilde energie. Een hogere druk dan u nodig heeft leidt tot verspilling van de perslucht. Tevens leidt hogere druk tot een versnelde slijtage van het persluchtsysteem. Bovendien kan dit in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn.

 

Werking van een drukregelaar voor compressor

Een drukregelaar voor compressor bestaat normaliter uit een membraan, een veer en een luchtklep. De gepersde lucht die uit de compressor komt moet worden geregeld tot een bepaalde druk. Deze druk gaat namelijk in contact komen met het membraan. Indien de druk hoog genoeg is zal de druk op het membraan ervoor zorgen dat er een kracht ontstaat die de veer omhoog zal drukken. Hierdoor zal de klep waar de perslucht uit komt afgesloten worden. Indien er nu perslucht wordt afgenomen in het systeem, dan zal de druk dalen waardoor het tegenovergestelde van wat hierboven beschreven staat zal gebeuren: De klep zal zich terug openen waardoor de druk terug kan stijgen enzovoorts.