20% korting op alles
t.w.v. 20%
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
blog druppellader.png

Druppellader voor de motor

Een druppellader voor je motor is noodzakelijk voor iedere motorrijder die niet regelmatig rijdt. Wanneer je motor weken achter elkaar stilstaat is het verstandig om de accu van je motor aan de druppellader te hangen om ervoor te zorgen dat de accu in topconditie blijft. Een accu loopt leeg wanneer deze voor een langere periode niet wordt gebruikt en raakt hierdoor beschadigd. Rijd je elke dag of elke week? Dan is een druppellader in principe overbodig.

Hoe werkt een druppellader?

Een druppellader zorgt ervoor dat de accu van je motor niet constant op 100% van de capaciteit blijft staan. Dit zou er namelijk voor zorgen dat de accu lui wordt en beschadigd raakt. In tegenstelling tot ouderwetse acculaders speelt een druppellader met de capaciteit van een accu. Zo stopt de druppellader met het laden van de accu wanneer deze op 100% van de capaciteit uitkomt. Vervolgens laat de druppellader de capaciteit van de accu een klein beetje zakken voordat hij weer begint met laden. Op deze manier wordt de accu van je motor nooit lui. 

Je kunt de werking van een druppellader ook vergelijken met een dynamo. Wanneer je met de motor rijdt, dan laadt de accu op. Als je stilstaat, loopt de accu langzaam leeg. Je kunt je dus voorstellen dat een accu lang mee zal gaan als je genoeg rijdt. Maar als je je motor een paar maanden stil laat staan, bestaat de kans dat je accu leeg is gelopen en niet meer werkt.

Hoe sluit je een druppellader op je motor aan? 

Het is vrij eenvoudig om een druppellader op je motor aan te sluiten. De accu van je motor zit vaak onder het zadel, zorg ervoor dat je bij de accu kunt en sluit de meegeleverde aansluitsnoer met de oogjes aan op de plus- en minpool van je motoraccu.  

Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je altijd gemakkelijk bij het andere uiteinde van de aansluitsnoer kan komen. Op dit uiteinde sluit je namelijk de snoer van de druppellader aan. Laat het uiteinde van de aansluitboer bijvoorbeeld uitkomen onder je zadel, duo zitje of zijkant van je motor. Wanneer je alles op deze manier aansluit kun je de druppellader aan je muur hangen, hooguit je zadel verwijderen en vervolgens de druppellader aansluiten en aanzetten.  

Het is mogelijk om de meeste druppelladers constant aan de accu van je motor te laten hangen wanneer er niet gereden wordt. De druppelladers zorgen er zelf voor dat ze niet oververhit raken en houden de accu van je motor altijd in topconditie.   

Druppelladers van OptiMate

Druppelladers van OptiMate staan bekend als de beste druppelladers op de markt. Naast dat je ze kunt gebruiken voor je motor, zijn ze ook geschikt voor accu's van boten, campers, cabrio's, scooters en oldtimers. Bepaalde druppelladers van OptiMate, zoals de OptiMate 4, zijn er zelfs toe in staat om kapotte accu's te herstellen. Daarnaast verlengt deze druppellader de levensduur van accu's en zul je nooit meer last hebben van een lege accu.

Bekijk de OptiMate 4 en onze andere druppelladers van OptiMate.