20% korting op alles!
t.w.v. 20%
Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig 20% korting op alles! Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
BVV Ravels BV T. van de Sande 4 weken geleden
“Snelle levering met de juiste materialen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Anthony Weijers 4 weken geleden
“Paddockstand besteld, dag erna al bezorgd, top! Bleek ik de verkeerde adaptorset te hebben! Een belletje en een zeer vriendelijk en behulpzame medewerker aan de lijn. Samen even de juiste bekeken op de site en de volgende dag nog voor de koffie had ik ze binnen. Ik wou dat alle bedrijven zo klantgericht waren!!!! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Cor van der Laa 4 weken geleden
“Ik ben eigenlijk best wel kritisch maar ik kon niks negatiefs vinden. Groot assortiment, goede spullen en snelle levering. Snelle respons op de telefoon snelle en goede antwoorden op vragen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bas Kampshof 4 weken geleden
“Setje rijplaten zijn zeer snel en netjes afgeleverd. voldoet precies aan de verwachting. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
T. Breen 4 weken geleden
“Wat een fijn bedrijf is dit, we hadden een beschadigde werktafel ontvangen en was binnen no time geregeld dat er een nieuwe geleverd werd. ”
Geverifieerde beoordeling

Druppellader voor jouw motor

Een druppellader is ideaal om ervoor te zorgen dat de accu van jouw motor altijd in topconditie is. Vooral wanneer je niet dagelijks of wekelijks met de motor op pad gaat, is het belangrijk om een druppellader te gebruiken om je accu te beschermen. Accu’s lopen namelijk leeg wanneer je de motor een tijdje niet gebruikt en hierdoor raken ze beschadigd. In het ergste geval gaan ze zelfs helemaal stuk. Wanneer je vrijwel dagelijks met je motor rijdt, heb je geen druppellader nodig. De accu van je motor zal zichzelf dan iedere keer voldoende opladen tijdens het motorrijden.

Hoe werkt zo’n druppellader nou precies?

Accu’s worden lui wanneer ze de hele tijd op de maximale capaciteit van 100% zouden blijven staan. Een druppellader voorkomt dit door te stoppen met laden wanneer de 100% wordt bereikt. Na een tijdje zakt dit percentage naar een bepaald niveau en dan begint de druppellader weer met laden. Druppelladers spelen als het ware met het batterijniveau van je accu. Daarentegen laten acculaders de capaciteit van je accu constant op 100% staan. Acculaders zullen op den duur dan ook je accu kunnen beschadigen. Heb je meer vragen over de werking van druppelladers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. 

Wanneer gebruik je een druppellader?

Motorrijders gebruiken een druppellader met name tijdens de winterstalling. Dit is voor veel motorrijders natuurlijk het moment dat de motor een aantal maanden stilstaat. Wanneer er geen aandacht aan de accu wordt geschonken tijdens de winterstalling, kan het voorkomen dat je motor in het voorjaar niet meer wil starten omdat de accu leeg is. Gebruik tijdens de winterstalling altijd een druppellader om dit probleem te voorkomen. Op de eerste mooie lentedag van het jaar wil je natuurlijk geen startproblemen! 

OptiMate druppelladers voor motoren 

OptiMate is het bekendste merk als het aankomt op druppelladers. OptiMate maakt druppelladers van hoge kwaliteit die je kunt gebruiken voor motoren, auto’s, boten, campers en allerlei andere voertuigen. Sommige druppelladers van OptiMate, zoals de OptiMate 4, hebben zelfs de capaciteit om een zwaar beschadigde of kapotte accu te herstellen. Deze druppelladers lopen een compleet programma af met verschillende stappen. De stappen hebben te maken met het testen, herstellen en onderhouden van een accu.

Een druppellader voor jouw motor bestel je voordelig bij Datona

Koop jouw nieuwe druppellader bij Datona en zorg ervoor dat je nooit meer last zult hebben van een lege of kapotte accu! We verzenden de druppellader op dezelfde werkdag wanneer je 19:00 uur bestelt.