BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Mari Nollen 1 week geleden
“Goede levering en top spul. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Marijn Kraassenberg 1 week geleden
“Niks op aan te merken ik krijg zelfs gratis Stickers!! Super goeie service en ook een super groot assortiment! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Jack Graumans 2 weken geleden
“Voldoet aan de verwachting ! Licht, sterk en super snel geleverd. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bart Janssen 2 weken geleden
“Super kwaliteit en zeer snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Rody Van der Meij 2 weken geleden
“Wat een top spul en snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling

Druppellader voor jouw motor

Een druppellader is ideaal om ervoor te zorgen dat de accu van jouw motor altijd in topconditie is. Vooral wanneer je niet dagelijks of wekelijks met de motor op pad gaat, is het belangrijk om een druppellader te gebruiken om je accu te beschermen. Accu’s lopen namelijk leeg wanneer je de motor een tijdje niet gebruikt en hierdoor raken ze beschadigd. In het ergste geval gaan ze zelfs helemaal stuk. Wanneer je vrijwel dagelijks met je motor rijdt, heb je geen druppellader nodig. De accu van je motor zal zichzelf dan iedere keer voldoende opladen tijdens het motorrijden.

Hoe werkt zo’n druppellader nou precies?

Accu’s worden lui wanneer ze de hele tijd op de maximale capaciteit van 100% zouden blijven staan. Een druppellader voorkomt dit door te stoppen met laden wanneer de 100% wordt bereikt. Na een tijdje zakt dit percentage naar een bepaald niveau en dan begint de druppellader weer met laden. Druppelladers spelen als het ware met het batterijniveau van je accu. Daarentegen laten acculaders de capaciteit van je accu constant op 100% staan. Acculaders zullen op den duur dan ook je accu kunnen beschadigen. Heb je meer vragen over de werking van druppelladers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. 

Wanneer gebruik je een druppellader?

Motorrijders gebruiken een druppellader met name tijdens de winterstalling. Dit is voor veel motorrijders natuurlijk het moment dat de motor een aantal maanden stilstaat. Wanneer er geen aandacht aan de accu wordt geschonken tijdens de winterstalling, kan het voorkomen dat je motor in het voorjaar niet meer wil starten omdat de accu leeg is. Gebruik tijdens de winterstalling altijd een druppellader om dit probleem te voorkomen. Op de eerste mooie lentedag van het jaar wil je natuurlijk geen startproblemen! 

OptiMate druppelladers voor motoren 

OptiMate is het bekendste merk als het aankomt op druppelladers. OptiMate maakt druppelladers van hoge kwaliteit die je kunt gebruiken voor motoren, auto’s, boten, campers en allerlei andere voertuigen. Sommige druppelladers van OptiMate, zoals de OptiMate 4, hebben zelfs de capaciteit om een zwaar beschadigde of kapotte accu te herstellen. Deze druppelladers lopen een compleet programma af met verschillende stappen. De stappen hebben te maken met het testen, herstellen en onderhouden van een accu.

Een druppellader voor jouw motor bestel je voordelig bij Datona

Koop jouw nieuwe druppellader bij Datona en zorg ervoor dat je nooit meer last zult hebben van een lege of kapotte accu! We verzenden de druppellader op dezelfde werkdag wanneer je 19:00 uur bestelt.