Shop NU tijdelijk alle fietsitems met maar liefst 25% korting!
t.w.v. 25%
Gebruik de kortingscode: TOURFLITS Profiteer nu met de kortingscode: 'TOURFLITS' van 25% korting op ons uitgebreide assortiment fietsitems!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Het verwijderen van autobekleding, panelen en audio apparatuur

Iedere doe-het-zelver, hobbyist of monteur die aan auto’s werkt, krijgt ermee te maken: het verwijderen van bekleding, deurpanelen, sierstrips of audio apparatuur. Om overal goed bij te kunnen wanneer je aan een auto aan het werken bent, kan het soms nodig zijn om bekleding of panelen los te halen. Wil je Apple Carplay installeren? Dan is het in veel gevallen noodzakelijk om de audio apparatuur van de auto te verwijderen. Doen de elektrische ramen van de auto het niet meer? Dan zul je eerst de deurpanelen moeten verwijderen voordat je bij de installatie van de ramen kunt komen. Daarnaast kun je versleten schakelaars of bekraste sierstrips verwijderen om vervolgens nieuwe schakelaars en sierstrips te plaatsen. Dus ook bij het aanbrengen van bepaalde optische verbeteringen aan je auto, ontkom je niet aan het demonteren van onderdelen.

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om deurpanelen, sierstrips, schakelaars, bekleding of audio apparatuur te verwijderen. Het enige wat je nodig hebt, is het juiste gereedschap om alle onderdelen los te halen. Dit is enorm belangrijk, aangezien je de panelen, sierstrips en onderdelen van de audio-installatie niet wil beschadigen. Door met tools te werken die gemaakt zijn om panelen en autobekleding te verwijderen, voorkom je onnodige schade en krassen aan de onderdelen van de wagen.

Wat heb je nodig om deurpanelen, sierstrips en apparatuur los te halen?

Voor het demonteren van sierstrips, deurpanelen, schakelaars, autobekleding en audio apparatuur, heb je bekledinghevel- en paneel verwijdergereedschap nodig. Paneelverwijderaars zijn gemaakt van hard kunststof. Het kunststof is stevig genoeg om auto onderdelen los te trekken, maar zal geen schade aan omringende onderdelen veroorzaken. Aangezien alle sierstrips, panelen en andere onderdelen verschillende vormen hebben, heb je ook veel verschillende hevels en wiggen nodig. Ook voor het lostrekken van autobekleding, zul je meer dan één type bekledingverwijderaar nodig hebben. Om die reden worden bekledinghevel- en paneel verwijdersets vaak met veel verschillende onderdelen geleverd. Alle kunststof tools hebben verschillende afmetingen en vormen. Zo heb je onder andere smalle, brede, platte, gehaakte en multifunctionele paneelverwijderaars tot je beschikking. Bij sommige bekleding demontagesets worden er ook stalen haakjes meegeleverd, welke je kunt inzetten bij het loshalen van de bekleding van auto’s en andere soortgelijke voertuigen.

Hoe ga je te werk met bekledinghevel- en paneel verwijdergereedschap?

Het gebruik van bekledinghevel- en paneel verwijdergereedschap hoeft niet moeilijk te zijn. Zorg voordat je begint dat je auto uitstaat en volg de volgende stappen:

  • Stap 1: bekijk het paneel, de sierstrip of de bekleding zorgvuldig om te bepalen waar de bevestigingspunten of clips zich bevinden.
  • Stap 2: kies de juiste kunststof tool uit de bekledinghevel- en paneel verwijderset.
  • Stap 3: plaats de kunststof hevel of wig onder de rand van het paneel om het onderdeel los te wrikken. Maak lichte wrikbewegingen en ga altijd voorzichtig te werk om te voorkomen dat er iets afbreekt. Herhaal dit proces totdat je ieder bevestigingspunt of iedere clip los hebt gekregen. Het kan zijn dat je verschillende wiggen of hevels nodig hebt voor een enkel paneel.
  • Stap 4: als alle clips en bevestigingspunten losgekomen zijn, kun je het paneel of de bekleding voorzichtig verwijderen. Let altijd op eventuele bedrading en koppel deze los als dit nodig is.

De juiste bekledinghevel- en paneel verwijderset voor jouw werkplaats

Bekledinghevel- en paneel demontagesets zijn onmisbaar in iedere werkplaats waar met auto’s gewerkt wordt. Vooral automonteurs die dagelijks met voertuigen werken, hebben deze handige sets regelmatig nodig. Ook car wrappers, autoruit monteurs, inbouwspecialisten, restaurateurs van oldtimers en professionals die het interieur van auto’s optisch verbeteren, kunnen niet zonder de nodige wiggen en hevels. De paneel- en bekledingverwijderaars maken je werkzaamheden vele malen makkelijker. Daarnaast zul je geen andere onderdelen beschadigen. Dit is iets waar je wel mee te maken kunt krijgen als je reguliere gereedschappen gebruikt. De relatief lage investering van de bekledinghevel- en paneel verwijdersets kan zich dus al snel terugbetalen.

Bij Datona hebben twee verschillende paneel- en bekleding demontagesets in het assortiment:

Beide sets komen goed van pas bij het verwijderen van sierstrips, autobekleding, deurpanelen, audio-installaties en schakelaars. De 27-delige set bevat meer verschillende kunststof paneelverwijderaars, waardoor je nog nauwkeuriger te werk kunt gaan. Ideaal wanneer je aan voertuigen van veel verschillende merken sleutelt. Beide sets zijn echter een uitstekende keuze als je deurpanelen, sierstrips, audio apparatuur en schakelaars wil loshalen!