BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Een kruissleutel hoort in iedere gereedschapskist

Een kruissleutel is onmisbaar in de gereedschapskist of auto van iedere hobbymatige sleutelaar, professionele monteur of automobilist. Met een kruissleutel draai je met het grootste gemak wielbouten en wielmoeren los. Wanneer je een kruissleutel gebruikt, kun je met twee handen kracht zetten waardoor de klus snel is geklaard. Je krijgt gegarandeerd iedere wielmoer of -bout los. Het is belangrijk dat een kruissleutel is vervaardigd uit hoogwaardig materiaal. Hierdoor gaan ze enorm lang mee en weet je zeker dat de kruissleutel altijd goed zal aansluiten op de bout of moer. Wij hebben kruissleutels van onder andere Mannesmann en Smoos in ons assortiment. 

Kruissleutel voor in de auto

Wanneer je met autopech langs de kant van de weg staat, kan een kruissleutel ervoor zorgen dat je binnen de kortste keren weer onderweg bent. Banden verwisselen wordt namelijk een fluitje van een cent wanneer je dit handige stuk gereedschap in combinatie met een krik gebruikt. Zorg er dus voor dat je altijd een kruissleutel in je auto, camper of ander voertuig hebt liggen. Bij ons vind je handige sets met twee kruissleutels, zo kun je er eentje in je garage en eentje in je auto leggen. 

Opvouwbare kruissleutels

Het voordeel van een opvouwbare kruissleutel is dat deze minder ruimte in beslag neemt. Ze zijn gemakkelijk op te bergen en passen in iedere gereedschapskist. Opvouwbare kruissleutels zijn extra handig wanneer je met de auto op vakantie gaat. Meestal zit je auto dan helemaal vol met spullen, waardoor ieder beetje ruimte dat je kunt besparen mooi meegenomen is. 

Kruissleutels met verschillende maten

De maat van wielbouten en -moeren is niet bij iedere auto gelijk. Gelukkig beschikken onze kruissleutels over vier uiteinden waardoor ze ook vier verschillende maten bevatten, namelijk 17, 19, 21 en 23 millimeter. Dit zorgt ervoor dat de kruissleutels inzetbaar zijn voor de wielbouten van vrijwel alle personenauto’s. Controleer altijd even de maat van de wielbouten van jouw voertuig. De maten van de kruissleutel vind je terug bij de specifieke productinformatie. 

Een kruissleutel koop je voordelig bij Datona

Iedere automobilist zou altijd een kruissleutel bij zich moeten hebben. Dit handgereedschap kan je namelijk een hoop tijd besparen wanneer je pech hebt. Koop je een kruissleutel bij Datona? Dan wordt je bestelling gratis verzonden en heb je recht op minimaal 2 jaar garantie! Heb je vragen over onze kruissleutels? Neem dan gerust contact op met de specialisten van onze klantenservice.