SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Terugslagvrije kunststof hamers

Het gebruiken van een terugslagvrije kunststof hamer is ideaal wanneer je beschadigingen aan je werkstuk wilt voorkomen. Daarnaast is het vervormen van assen of bouten tijdens het monteren of demonteren ook verleden tijd. Een ander bijkomend voordeel is dat je met de gevulde hamerkop van een kunststof hamer extra slagkracht hebt, zonder dat je te maken krijgt met terugslag. Doordat er geen sprake is van terugslag, zal alle energie van de hamer naar het onderdeel waar je op slaat worden overgebracht.

Het is altijd handig om een kunststof hamer in huis of op je werkplaats te hebben liggen wanneer je regelmatig bezig bent met uiteenlopende klussen. Hoe voorzichtig je ook bent, het kan altijd voorkomen dat je een werkstuk beschadigt met een reguliere hamer. Dat zou natuurlijk enorm zonde zijn! Met een goede kunststof hamer hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. 

Hamers in verschillende afmetingen 

Er zijn een aantal eisen waaraan een hamer moet voldoen om een goede hamer te zijn. Zo moet een hamer fijn in de hand liggen, voldoende grip hebben en duurzaam zijn. Zeker bij kunststof hamers is het belangrijk dat de kop van de hamer van goede kwaliteit is. Je wilt natuurlijk niet dat dit gedeelte namelijk snel slijt. 

Daarnaast is het formaat van de kunststof hamer van belang. In de regel geldt: hoe zwaarder de kop van de hamer, hoe langer de steel. Een langere steel is bij een zwaardere kop nodig om je pols te beschermen en om ervoor te zorgen dat je meer slagkracht hebt. Onze terugslagvrije kunststof hamers hebben koppen met diameters van 30, 40 of 50 millimeter. De lengte van deze hamers is dus ook verschillend. 

Terugslagvrije hamers van rubber of nylon 

Terugslagvrije hamers hebben koppen van rubber of nylon. Bij de rubberen hamers is de kop eigenlijk gewoon van metaal. Over het metaal is een dikke coating van rubber geplaatst. Hierdoor heb je het terugslagvrije effect van een rubberen hamer, maar tegelijkertijd ook de kracht van een hamer van staal. Verder voorkom je beschadigingen aan je werkstuk die je met een reguliere hamer wel kunt veroorzaken. 

Een hamer met een gevulde hamerkop van nylon voorkomt beschadigingen en zorgt ervoor dat je geen last hebt van terugslag. Bij deze variant is de kop van de hamer dus helemaal van nylon gemaakt, zonder metaal. Maar omdat de kop helemaal gevuld is, verlies je geen slagkracht. Kortom, een kunststof hamer van rubber of nylon is onmisbaar in iedere gereedschapskist!