SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
vakverdeler-gereedschap.jpeg

Maak optimaal gebruik van opbergruimte: 5 manieren om je gereedschap op te bergen

Alles begint bij een goed georganiseerde werkplaats. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw werkplaats opgeruimd en overzichtelijk is, kun je veel efficiënter te werk gaan. Het is de sleutel tot succes voor iedere passionele doe-het-zelver. Door opbergrekken, gereedschapsbakjes, vakverdelers en matten voor je tools in te zetten, maak je optimaal gebruik van de beschikbare opbergruimte in jouw werkplaats of garage. Wij helpen je graag op weg met de 5 methoden hieronder.   

1. Richt de lades van je gereedschapswagens in met vakverdelers

Gereedschapswagens zijn voorzien van handige lades om al je gereedschap in te leggen. Maar door vakverdelers te gebruiken, zorg je voor nog meer overzicht. Het terugvinden van de tools die je nodig hebt gaat veel sneller met een vakverdeling in de lade. De inlegmodules beschikken over één of meerdere compartimenten waarmee je jouw gereedschap eenvoudig kunt sorteren. Sommige varianten bevatten zelfs 6 compartimenten. 

2. Sorteer je gereedschap met opbergrekken en -systemen

Een opbergrek of opbergsysteem is onmisbaar in iedere werkplaats. Zo’n rek is voorzien van soms wel tientallen opbergbakken. De opbergsystemen zijn losstaand of op te hangen aan een wand. Ze maken het sorteren van schroeven, bouten, moeren of andere kleine onderdelen enorm makkelijk. Ook webshops die kleine spullen verkopen, hebben veel baat bij een opbergrek met meerdere bakken. 

3. Label de verschillende gereedschapsbakjes

Wanneer je een opbergsysteem uit het bovenstaande punt in huis haalt, is het wel aan te raden om de opbergbakken te labelen. Zeker wanneer je een rek met tientallen bakken gebruikt en er schroeven, bouten, moeren of andere kleine spullen in legt. Door de gereedschapsbakjes een label te geven, kun je altijd in één oogopslag zien waar alles ligt. Gebruik hiervoor een vast patroon, bijvoorbeeld de naam van het onderdeel gevolgd door de maat. 

4. Voorkom dat gereedschap verschuift met matten en pinnetjes

Door je gereedschapslades te voorzien van gereedschapsmatten en pinnetjes, kun je ervoor zorgen dat je tools niet meer zullen verschuiven. De pinnetjes positioneer je zo, dat je gereedschap er precies tussen past en geen kant meer op kan. Ook heb je direct een goed overzicht van je tools wanneer je de gereedschapslade opentrekt. Je kunt zoveel pinnetjes gebruiken als je wil, maar meestal heb je er al genoeg aan door er een paar te plaatsen. 

5. Creëer handige vakken voor al je tools met schuimmatten

Met schuimmatten kun je helemaal zelf bepalen hoe de binnenkant van je gereedschapslade of gereedschapskist eruit komt te zien. Schuimmatten zijn namelijk gemaakt om volledig op maat te snijden. Door de vormen van je tools in de schuimmat te snijden, zorg je ervoor dat jouw tangen, sleutels of ratels perfect passen. Het schuim van de matten heeft een schokabsorberende werking waardoor je gereedschap goed wordt beschermd. Ideaal wanneer je veel op pad bent met waardevolle en kwetsbare tools. Voor het snijden in de matten kun je een mesje of een speciale foamsnijder gebruiken. 

Maak optimaal gebruik van de beschikbare opbergruimte in jouw werkplaats door onze praktische tips op te volgen. Hierdoor ziet je werkplaats er altijd netjes uit, voorkom je schade aan je tools en ben je nooit meer iets kwijt.