Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Motor gereedschap

Motor compressiemeter

1 - 12 van 12 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 6 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 6 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 6 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 6 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 6 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Compressiemeter voor motoren

Met een compressiemeter voor motoren meet je voortaan helemaal zelf hoe hoog de compressiedruk in de cilinder van jouw motor is. Je komt er met een compressiemeter in een handomdraai achter of er sprake is van compressieverlies in je motor. Compressieverlies heeft vaak een van de volgende oorzaken: beschadigde koppakkingen, versleten zuigeveren, versleten klepgeleiders of verbrande kleppen.

Je hoeft voortaan niet meer naar de garage om de compressiedruk te laten meten, waardoor je kosten op motoronderhoud kunt besparen. De meeste compressiemeters passen op bijna alle aansluitingen, omdat er vaak verschillende adapters worden meegeleverd. 

Waarom heb je een compressiemeter voor motoren nodig? 

Zonder compressiemeter kun je de compressiedruk in de cilinders niet meten. Een verlies aan compressiedruk kan vervelende gevolgen hebben voor je motor. Om problemen te voorkomen is het geen overbodige luxe om de compressiedruk te controleren. Je komt er dan meteen achter of je motor in goede staat verkeert. Blijkt er sprake te zijn van compressieverlies, dan weet je dat er reparatiewerkzaamheden nodig zijn. 

Compressietest uitvoeren met een compressiemeter

De juiste compressiedruk is noodzakelijk om een motor het volledige vermogen te laten leveren. De fabrikant heeft ervoor gezorgd dat de motor op de optimale waardes staat afgesteld. Met een compressietest krijg je inzicht in de hoeveelheid druk in de cilinders. Hierdoor weet je of jouw motor in goede conditie is. Wanneer er slijtage in je motor heeft plaatsgevonden, zal de hoeveelheid druk in de cilinders lager uitvallen. Uiteindelijk is het gevolg hiervan dat het niet meer mogelijk is om het volledige vermogen aan te spreken. Bij lekkage in één of meerdere cilinders is er altijd sprake van vermogensverlies. Om een compressietest uit te kunnen voeren heb je een compressiemeter nodig. 

Compressiemeter sets voor motoren in handige koffers

De compressiemeter sets van Datona worden geleverd in een handige koffer zodat je altijd alles bij de hand hebt. Door de uitsparingen in de koffer kun je alle onderdelen netjes opbergen en raak je niet zomaar iets kwijt. De koffers zijn compact en kun je gemakkelijk meenemen of opbergen. 

Een compressiemeter voor je motor koop je bij Datona

Wil je zelf de compressiedruk van jouw motor controleren? Koop dan een complete compressiemeter set voor motoren. Zo weet je gelijk of de cilinders in jouw motor de juiste druk leveren. Wanneer je een compressiemeter bij Datona bestelt, profiteer je van gratis verzending en retour. Heb je vragen? Onze specialistische klantenservice staat voor je klaar!