BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Mari Nollen 1 week geleden
“Goede levering en top spul. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Marijn Kraassenberg 1 week geleden
“Niks op aan te merken ik krijg zelfs gratis Stickers!! Super goeie service en ook een super groot assortiment! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Jack Graumans 2 weken geleden
“Voldoet aan de verwachting ! Licht, sterk en super snel geleverd. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bart Janssen 2 weken geleden
“Super kwaliteit en zeer snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Rody Van der Meij 2 weken geleden
“Wat een top spul en snelle levering! ”
Geverifieerde beoordeling

Olie wegpompen met een olie afzuigpomp

De naam zegt eigenlijk al wat een olie afzuigpomp doet. Een olie afzuigpomp maakt het heel eenvoudig om olie weg te pompen. De olie stroomt automatisch door de slang van de afzuigpomp richting het reservoir. Vaak zijn olie afzuigpompen voorzien van een doorzichtige behuizing, zodat je precies kunt zien hoeveel olie je al hebt opgezogen. Het voordeel van een olie afzuigpomp is dat echt alle olie wordt verwijderd. Er blijven dus geen restjes van de vloeistof achter. Ook is het vaak mogelijk om andere vloeistoffen op te zuigen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan koelvloeistof en de vloeistof van hydraulische systemen.

Wanneer je de olie hebt weggezogen, kun je de olie opvangen in een olie opvangtank of opvangbak. Er zijn ook olie opvangtanks verkrijgbaar die standaard zijn voorzien van een olie remover. Zo maak je het jezelf nog makkelijker. Een olie opvangtank met olie remover is ideaal voor iedere professionele monteur die dagelijks bezig is met het verversen van motorolie. Je kunt ze in hoogte verstellen en daardoor eenvoudig gebruiken in combinatie met een hefbrug. Ben je wat minder vaak bezig met het verversen van olie? Dan volstaat een handmatige olie afzuigpomp met een losse olie opvangbak.  

Moeiteloos olie verwijderen uit motorblokken

Een olie afzuigpomp is onmisbaar bij het verversen van motorolie. Met deze pomp is het namelijk geen enkel probleem om de olie volledig te verwijderen. Wanneer je een motorblok enkel leeg laat lopen, bestaat de kans dat er nog een klein beetje olie blijft zitten. Dit is natuurlijk niet wenselijk wanneer je de olie en het oliefilter gaat vervangen. Het is mogelijk om olie uit motorblokken van allerlei verschillende voertuigen te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan motorblokken van auto’s, tractoren, campers en boten.

Afzuigpomp voor verschillende vloeistoffen

Naast dat je een olie afzuigpomp kunt gebruiken om olie weg te zuigen, kun je de afzuigpomp ook gebruiken voor andere vloeistoffen. In principe heb je dan te maken met een universele vloeistofpomp. Vaak worden deze afzuigpompen gebruikt voor het wegpompen van koelvloeistof en vloeistoffen van hydraulische systemen. Ook is het mogelijk om een vloeistofpomp te gebruiken voor het bijvullen van olie of een andere vloeistof. Zo kun je nauwkeurig te werk gaan zonder te knoeien.

Jouw nieuwe olie afzuigpomp bestel je voordelig op Datona.nl

Een nieuwe olie afzuigpomp voor jouw werkplaats of garage bestel je eenvoudig op Datona.nl. Wil je graag advies over olie afzuigpompen of andere producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!