Summer Sale
t.w.v. 20%
Profiteer nu van 20% korting op alles voor je werkplaats Summer Sale: Profiteer nu van 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
Datona serie 1_DSC7298.jpg

Op vakantie met de motor

Voor fanatieke motorrijders is een vakantie met de motor een hoogtepunt van het jaar. Motorrijden in het buitenland is vaak vele malen leuker dan rijden in Nederland. Zelfs als je net de grens over gaat, merk je al dat de wegen helemaal anders zijn. Zowel in Duitsland, België als Luxemburg kun je oneindig veel routes vol met bochten rijden. En daar is het voor de meeste motorrijders natuurlijk om te doen. Lekker toeren of sportief door de bergen rijden, het kan allemaal tijdens een vakantie met de motor.

Ga je liever wat verder weg? Dan zijn Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje zeer populaire bestemmingen. Natuurlijk vragen dit soort bestemmingen om een iets uitgebreidere voorbereiding. Ontdek hoe je veilig op je bestemming arriveert en wat je allemaal mee moet nemen als je met je motor op vakantie wil gaan.

De reis naar de vakantiebestemming

Er zijn twee opties om je vakantiebestemming te bereiken: rijdend met de motor of door een aanhanger te gebruiken. Voor bestemmingen als Duitsland en Luxemburg wordt vaak gekozen voor de eerste optie, tenzij je niet genoeg ruimte voor bagage hebt of volledig uitgerust aan wil komen. Ben je van plan om verder te reizen? Dan is het gebruik van een motortrailer ideaal.

Als je de motor(en) met een aanhanger wil vervoeren, heb je wel het een en ander nodig. Een speciale motortrailer is niet essentieel. Je kunt ook gebruikmaken van een normale aanhanger en een inrijklem. Een inrijklem kun je heel makkelijk bevestigen op de bodem van een reguliere aanhanger.

Voor het in- en uitladen van je motor heb je een oprijplaat nodig. Duw je motor na het inladen met het voorwiel in de inrijklem en gebruik spanbanden om je tweewieler stevig vast te zetten. Met speciale spanbanden voor motoren voorkom je beschadigingen en zorg je ervoor dat je motor stevig vaststaat.

Wat neem je mee op motorvakantie?

Wat heb je allemaal nodig als je met de motor op reis gaat? Er zijn een paar musthaves die je zeker mee moet nemen. Verder kun je helemaal zelf bepalen wat je in je bagage stopt. Als je zelf op de motor naar je bestemming rijdt, is je bagageruimte meestal een stuk beperkter. Houd hier dus rekening mee!

Neem in ieder geval kettingspray en een bandenspanningsmeter mee wanneer je met je motor op vakantie gaat. Tijdens een reis vraag je meer van je motor. Het is dan extra belangrijk om de ketting gesmeerd te houden en de bandenspanning regelmatig te controleren.

Is het nodig om motorgereedschap mee te nemen?

Het is aan te raden om een klein beetje motorgereedschap mee te nemen wanneer je met de motor op vakantie gaat. Enkel de essentiële tools. Hoe zonde zou het zijn als je urenlang met de motor langs de kant van de weg komt te staan door een onderdeel dat losgetrild is. Met wat simpele inbussleutels had je dit probleem binnen enkele minuten op kunnen lossen. Daarnaast kunnen een paar steeksleutels in de juiste maat ook goed van pas komen.

Als je met de motortrailer op reis gaat, kun je uiteraard veel meer motorgereedschap meenemen. Een uitgebreide gereedschapskist kan nooit kwaad. Bij het hotel of bij het huisje waar je gaat overnachten, kun je dan in alle rust aan je motor sleutelen.