Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 19.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Pijpenbuiger

Het repareren van leidingen en buizen is bijna altijd maatwerk. Met een pijpenbuiger leg je pijpwerk gemakkelijk in de juiste bocht. Dit handige gereedschap wordt geleverd met mallen van diverse diameters. Vervolgens kun je handmatig de gewenste draaihoek instellen. Het maximale bereik is afhankelijk van de binnendiameter en de dikte van de pijp. Dankzij onze uitgebreide productgegevens beschik je over alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Hydraulische pijpenbuiger

Je hebt niet veel kracht nodig om buizen met een hydraulische pijpenbuiger in de gewenste hoek te buigen. Daarnaast is dit handige stuk gereedschap verkrijgbaar in een uitvoering die ook hydropneumatisch kan worden bediend. Deze is voor de veiligheid uitgerust met een terugslaghendel. De benodigde luchtcompressor en aanvullende gereedschappen, zoals een pijpsnijder, kun je eenvoudig meebestellen. Bij Datona.nl vind je een probleemloos een pijpenbuiger voor zowel klussers als professionele loodgieters!

Pijpenbuiger 16 ton

Wanneer je een pijpenbuiger met 16 ton vermogen bestelt, haal je een echte krachtpatser in huis. Met de extra pneumatische ondersteuning kun je zelfs een bocht maken in buizen met een binnendiameter van 90 mm. De mallen voor de andere veel voorkomende afmetingen worden standaard meegeleverd. Je creëert eenvoudig de juiste radius met de eveneens bijgeleverde speciale rollen. De minimale buighoek ligt rond de 90 graden, bij de zwaardere buizen rond de 120 graden. De pijpenbuiger met een vermogen van 16 ton is het eenvoudigst liggend te gebruiken.

Pijpenbuiger gebruiken

Door het relatief compacte ontwerp is de pijjpenbuiger gemakkelijk te gebruiken. Je begint met het plaatsen van de mal en legt de pijp hierop. Vervolgens bevestigt je de rollen aan de bovenzijde waarmee je de gewenste hoek perfect kunt afstellen. Nadat je het bovenstuk volledig heeft aangepast op de lengte van de buis, kun je het buigapparaat met de hydraulische hendel naar boven drukken. Met de hydropneumatische uitvoering kun je desgewenst nog wat extra kracht uitoefenen, tot een capaciteit van wel 16 ton. Bij onze productinformatie vind je een filmpje waarop wordt uitgelegd hoe je de pijpenbuiger het beste kunt gebruiken.

Pijpenbuiger bestellen

Bij Datona.nl vind je alles wat je nodig hebt voor je werkplaats inrichting. Naast een pijpenbuiger bestellen, kun je bij ons ook gereedschapswagens, werkplaatskrukken en ligkarren kopen. Heb je nog vragen over welke pijpenbuiger je het beste kunt bestellen? Onze deskundige medewerkers zitten graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Neem je bij al je klussen alleen genoegen met het beste professionele gereedschap? Dan zit je in onze webshop helemaal goed. Wij zorgen voor een snelle levering!