BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Prijs

tot
Lagertrekkers

Poelietrekkers

1 - 15 van 15 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Poelietrekkers voor revisie direct online kopen.

Waarvoor gebruik je een poelietrekker?

Een poelietrekker is een handig gereedschap voor verschillende soorten werkzaamheden. Je kunt een poelietrekker gebruiken als lagertrekker en als tandwieltrekker. Ook vliegwielen, flenzen en koppelingen kunnen met een poelietrekker van een as verwijderd worden. 
Poelietrekkers worden voornamelijk gebruikt voor motorvoertuigen. Met een poelietrekker is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om het stuur van een auto of tractor te verwijderen. Zonder poelietrekker zou dit een lastige klus zijn, omdat het stuur meestal zeer strak is gemonteerd. Er zijn speciale poelietrekkers voor het verwijderen van stuurwielen, deze kun je op een bepaalde manier stellen zodat er geen schade aan het stuur zal optreden

 
Hoe werkt een poelietrekker?

De grijpers van een poelietrekker kun je haken aan een lager, vervolgens draai je de bout tegen de as waarop de lager zit. Daarna kun je met een ring- of steeksleutel de bout steeds strakker aandraaien totdat de lager loskomt. Bij alle poelietrekkers komt het erop neer dat er aan de ene kant iets vastgezet wordt, zodat je een ander deel kunt losmaken. 


Verschillende soorten poelietrekkers

Voor verschillende toepassingen heb je ook verschillende poelietrekkers nodig. Zo heb je poelietrekkers met 2 of 3 armen. Ook kunnen de armlengtes verschillen. De hoeveelheid kracht die een poelietrekker aan kan verschilt ook. Sommigen kunnen een maximale kracht aan van 2 ton, andere zelfs 5 ton. 
Naast verschillende poelietrekkers hebben we bij Datona ook specifieke sets in het assortiment om lagers, een krukasdemper of stuurwiel te verwijderen. 


Poelietrekker sets

Met een poelietrekker set van Datona bouw je moeiteloos lagers en keerringen uit. Ook voor het persen van lagers hebben we geschikte gereedschappen leverbaar. De poelie- en lagertreksets zijn gemaakt van een zeer duurzaam staal om een lange levensduur te garanderen. Het handige aan een meerdelige poelietrekker set is dat je altijd verschillende formaten bij de hand hebt, die allemaal een bepaalde maximale kracht kunnen uitoefenen. 


Poelietrekkers kopen bij Datona

Bij datona hebben we veel verschillende poelietrekkers in het assortiment. Doordat sommige lagertrekkers gemaakt zijn van geharde en gesmede materialen kunnen wij een extra lange garantietermijn aanbieden tot 5 jaar. Er geldt altijd een minimale garantietermijn van 2 jaar op alle poelietrekkers. Bij ieder product kun je tussen de specificaties zien hoe lang de garantietermijn is. 

Wanneer je vragen over deze garantietermijn hebt of wanneer je advies wilt over de poelietrekkers kun je contact opnemen met onze specialisten. Levering en retourneren binnen 180 dagen is bij Datona altijd gratis.