Summer Sale
t.w.v. 20%
Profiteer nu van 20% korting op alles voor je werkplaats Summer Sale: Profiteer nu van 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 11 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 11 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 11 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 12 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 12 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Poelietrekkers voor revisie direct online kopen.

Waarvoor gebruik je een poelietrekker?

Een poelietrekker is een handig gereedschap voor verschillende soorten werkzaamheden. Je kunt een poelietrekker gebruiken als lagertrekker en als tandwieltrekker. Ook vliegwielen, flenzen en koppelingen kunnen met een poelietrekker van een as verwijderd worden. 
Poelietrekkers worden voornamelijk gebruikt voor motorvoertuigen. Met een poelietrekker is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om het stuur van een auto of tractor te verwijderen. Zonder poelietrekker zou dit een lastige klus zijn, omdat het stuur meestal zeer strak is gemonteerd. Er zijn speciale poelietrekkers voor het verwijderen van stuurwielen, deze kun je op een bepaalde manier stellen zodat er geen schade aan het stuur zal optreden

 
Hoe werkt een poelietrekker?

De grijpers van een poelietrekker kun je haken aan een lager, vervolgens draai je de bout tegen de as waarop de lager zit. Daarna kun je met een ring- of steeksleutel de bout steeds strakker aandraaien totdat de lager loskomt. Bij alle poelietrekkers komt het erop neer dat er aan de ene kant iets vastgezet wordt, zodat je een ander deel kunt losmaken. 


Verschillende soorten poelietrekkers

Voor verschillende toepassingen heb je ook verschillende poelietrekkers nodig. Zo heb je poelietrekkers met 2 of 3 armen. Ook kunnen de armlengtes verschillen. De hoeveelheid kracht die een poelietrekker aan kan verschilt ook. Sommigen kunnen een maximale kracht aan van 2 ton, andere zelfs 5 ton. 
Naast verschillende poelietrekkers hebben we bij Datona ook specifieke sets in het assortiment om lagers, een krukasdemper of stuurwiel te verwijderen. 


Poelietrekker sets

Met een poelietrekker set van Datona bouw je moeiteloos lagers en keerringen uit. Ook voor het persen van lagers hebben we geschikte gereedschappen leverbaar. De poelie- en lagertreksets zijn gemaakt van een zeer duurzaam staal om een lange levensduur te garanderen. Het handige aan een meerdelige poelietrekker set is dat je altijd verschillende formaten bij de hand hebt, die allemaal een bepaalde maximale kracht kunnen uitoefenen. 


Poelietrekkers kopen bij Datona

Bij datona hebben we veel verschillende poelietrekkers in het assortiment. Doordat sommige lagertrekkers gemaakt zijn van geharde en gesmede materialen kunnen wij een extra lange garantietermijn aanbieden tot 5 jaar. Er geldt altijd een minimale garantietermijn van 2 jaar op alle poelietrekkers. Bij ieder product kun je tussen de specificaties zien hoe lang de garantietermijn is. 

Wanneer je vragen over deze garantietermijn hebt of wanneer je advies wilt over de poelietrekkers kun je contact opnemen met onze specialisten. Levering en retourneren binnen 180 dagen is bij Datona altijd gratis.