BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot

Slagtrekkers voordelig bestellen bij Datona.nl

Wat is een slagtrekker?

Een slagtrekker is een handig stuk gereedschap waarmee je in één keer heel gemakkelijk immens veel kracht kunt overbrengen. Hierdoor ‘schrikken’ bijvoorbeeld lagers, assen en wiellagers los. Door het gebruik van een slagtrekker voorkom je beschadigingen aan andere onderdelen en heb je niet te maken met onnodig dure reparaties. Slagtrekkers zijn op een bepaalde manier geconstrueerd waardoor je de klus snel en op een nette manier uit kunt voeren. Het is daardoor niet meer nodig om geweld of andere gereedschappen te gebruiken. Onze slagtrekkers zijn gemaakt van duurzaam staal om een lange levensduur te kunnen garanderen. 


Waarvoor gebruik je een slagtrekker? 

Een slagtrekker gebruik je om verzonken lagers, poelies en assen gemakkelijk te demonteren of verwijderen. Deze onderdelen kunnen namelijk ooit conisch of met behulp van een temperatuurverschil zijn bevestigd, waardoor ze extreem vast zitten. Ook lagers die verroest zijn, kunnen met een behulp van een slagtrekker verwijderd worden. Om de lagers, poelies of assen dan op een nette manier te verwijderen, zonder andere onderdelen te beschadigen, heb je een slagtrekker nodig. Slagtrekkers maken het demonteren een stuk makkelijker omdat je veel kracht kunt zetten. 


Hoe werkt een slagtrekker voor binnenlagers?

Je zet de lager van binnenuit vast door de binnentrekker op te spannen. Zodra de binnentrekker vast zit, sla je met de slaghamer op de lager die verwijderd moet worden. Nu kun je de lager er gemakkelijk uittrekken. Dit is alles. Zelfs verroeste of extreem vastzittende lagers zijn op deze manier los te krijgen. 
Slagtrekker set van Datona

Wij hebben verschillende sets met slagtrekkers in ons assortiment. De slagtrekkers hebben ieder hun eigen gewicht en afmetingen. Ze worden geleverd met een handige opbergkoffer waarin je alle benodigdheden kwijt kunt, zoals binnen- en/of buitentrekkers. Ook hebben we een set waarbij een griptang, adapter, liptrekker en deuktrekker meegeleverd wordt. Zo kom je nooit iets te kort en krijg je zonder problemen iedere lager of poelie los. 


Een slagtrekker koop je voordelig bij Datona

Een slagtrekker is noodzakelijk voor iedereen die wel eens goed vastzittende lagers of poelies moet verwijderen, en hierbij geen schade wil veroorzaken aan andere onderdelen. Met een slagtrekker set van Datona heb je hiervoor alles wat je nodig hebt in één handige koffer zitten. Wanneer je een slagtrekker bij Datona koopt, profiteer je van gratis verzending en een zichttermijn van 180 dagen. Binnen 180 dagen kun je het ongebruikte product dus gratis retourneren. 

Als je vragen hebt over onze slagtrekkers, neem dan gerust contact op met onze specialisten via de klantenservice. Deze is van maandag t/m zaterdag bereikbaar via de telefoon, livechat, WhatsApp en e-mail.