20% korting op alles!
t.w.v. 20%
Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig 20% korting op alles! Shop alles voor je werkplaats nu extra voordelig
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Incl. gereedschap

Incl. gereedschap

Wil je meteen een volledige set aanschaffen? Vink dan het vakje inclusief gereedschap aan, dan zie je alle gevulde kisten en/of wagens.

Maatvoering

Maatvoering

Welke maat moet de opname van de dop hebben?

Prijs

tot

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
BVV Ravels BV T. van de Sande 4 weken geleden
“Snelle levering met de juiste materialen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Anthony Weijers 4 weken geleden
“Paddockstand besteld, dag erna al bezorgd, top! Bleek ik de verkeerde adaptorset te hebben! Een belletje en een zeer vriendelijk en behulpzame medewerker aan de lijn. Samen even de juiste bekeken op de site en de volgende dag nog voor de koffie had ik ze binnen. Ik wou dat alle bedrijven zo klantgericht waren!!!! ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Cor van der Laa 4 weken geleden
“Ik ben eigenlijk best wel kritisch maar ik kon niks negatiefs vinden. Groot assortiment, goede spullen en snelle levering. Snelle respons op de telefoon snelle en goede antwoorden op vragen. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Bas Kampshof 4 weken geleden
“Setje rijplaten zijn zeer snel en netjes afgeleverd. voldoet precies aan de verwachting. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
T. Breen 4 weken geleden
“Wat een fijn bedrijf is dit, we hadden een beschadigde werktafel ontvangen en was binnen no time geregeld dat er een nieuwe geleverd werd. ”
Geverifieerde beoordeling

Snijgereedschap voor het snijden van uitwendig schroefdraad

Het snijden van schroefdraad is een techniek die je gebruikt om oude en versleten schroefdraad te herstellen. Ook wanneer je met nieuwe, slechte schroefdraad te maken hebt, kun je gebruikmaken van snijgereedschap om de schroefdraad te reviseren. De snijtechniek pas je toe wanneer je met uitwendig schroefdraad aan de gang wil gaan. Om dit te kunnen doen heb je goed snijgereedschap nodig. Een koffer met snijgereedschap bestaat meestal uit snijplaten in een heleboel verschillende maten en één of meerdere snijplaathouders. Door het juiste snijgereedschap te gebruiken, kun jij uitwendig schroefdraad snel en eenvoudig reviseren. 

Reviseer schroefdraad met het juiste snijgereedschap

Iedere klusser, doe-het-zelver of hobbyist heeft eens of regelmatig te maken met slechte schroefdraden. Bouten met een versleten schroefdraad zijn een grote ergernis van doe-het-zelvers. Het vastdraaien van een bout met een versleten schroefdraad is in veel gevallen niet eens meer mogelijk. Zet je toch door, dan loop je het risico om de inwendige schroefdraad van je werkstuk te beschadigen. Hoog tijd om de uitwendige schroefdraad van je bout te reviseren. Hiervoor gebruik je natuurlijk het juiste snijgereedschap. Met goed snijgereedschap zorg jij ervoor dat de bout weer soepel en strak vastgedraaid kan worden. 

Handmatig schroefdraad snijden

Handmatig schroefdraad snijden is een eenvoudige klus. Tenminste, als je gebruikmaakt van goed snijgereedschap. Zonder snijgereedschap van hoge kwaliteit gaat het niet lukken om een nette schroefdraad handmatig in een bout te snijden. Voor een doe-het-zelver is het altijd goed om snijgereedschap in huis te hebben. Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd zelf handmatig schroefdraad snijden en vervolgens snel weer verder met de rest van je project. Als je veel met oude voertuigen werkt, heb je vast en zeker regelmatig te maken met uitwendige schroefdraad die gereviseerd moet worden. 

Snijgereedschap in een handige set

Snijgereedschap voor het snijden van uitwendig schroefdraad wordt veelal in een complete set geleverd. In zo’n set vind je alle benodigdheden om versleten en oude schroefdraad te reviseren. Denk aan snijplaten met verschillende afmetingen en snijplaathouders. Veel sets met snijgereedschap bevatten ook de nodige tools om schroefdraad te tappen. Deze techniek gebruik je voor inwendige schroefdraad. Natuurlijk is het voor een echte doe-het-zelver erg handig om zowel tap- als snijgereedschap in huis te hebben! 

Het beste snijgereedschap koop je natuurlijk bij Datona

Ben je op zoek naar goed snijgereedschap zodat je versleten schroefdraad gemakkelijk zelf kunt herstellen? Dan zit je goed bij Datona. Het beste snijgereedschap koop je voordelig op Datona.nl. Bekijk het complete aanbod en bestel jouw nieuwe set met snijplaten en snijplaathouders online.