Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Incl. gereedschap

Incl. gereedschap

Wil je meteen een volledige set aanschaffen? Vink dan het vakje inclusief gereedschap aan, dan zie je alle gevulde kisten en/of wagens.

Maatvoering

Maatvoering

Welke maat moet de opname van de dop hebben?

Prijs

tot

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 6 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 6 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 6 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 6 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 6 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Snijgereedschap voor het snijden van uitwendig schroefdraad

Het snijden van schroefdraad is een techniek die je gebruikt om oude en versleten schroefdraad te herstellen. Ook wanneer je met nieuwe, slechte schroefdraad te maken hebt, kun je gebruikmaken van snijgereedschap om de schroefdraad te reviseren. De snijtechniek pas je toe wanneer je met uitwendig schroefdraad aan de gang wil gaan. Om dit te kunnen doen heb je goed snijgereedschap nodig. Een koffer met snijgereedschap bestaat meestal uit snijplaten in een heleboel verschillende maten en één of meerdere snijplaathouders. Door het juiste snijgereedschap te gebruiken, kun jij uitwendig schroefdraad snel en eenvoudig reviseren. 

Reviseer schroefdraad met het juiste snijgereedschap

Iedere klusser, doe-het-zelver of hobbyist heeft eens of regelmatig te maken met slechte schroefdraden. Bouten met een versleten schroefdraad zijn een grote ergernis van doe-het-zelvers. Het vastdraaien van een bout met een versleten schroefdraad is in veel gevallen niet eens meer mogelijk. Zet je toch door, dan loop je het risico om de inwendige schroefdraad van je werkstuk te beschadigen. Hoog tijd om de uitwendige schroefdraad van je bout te reviseren. Hiervoor gebruik je natuurlijk het juiste snijgereedschap. Met goed snijgereedschap zorg jij ervoor dat de bout weer soepel en strak vastgedraaid kan worden. 

Handmatig schroefdraad snijden

Handmatig schroefdraad snijden is een eenvoudige klus. Tenminste, als je gebruikmaakt van goed snijgereedschap. Zonder snijgereedschap van hoge kwaliteit gaat het niet lukken om een nette schroefdraad handmatig in een bout te snijden. Voor een doe-het-zelver is het altijd goed om snijgereedschap in huis te hebben. Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd zelf handmatig schroefdraad snijden en vervolgens snel weer verder met de rest van je project. Als je veel met oude voertuigen werkt, heb je vast en zeker regelmatig te maken met uitwendige schroefdraad die gereviseerd moet worden. 

Snijgereedschap in een handige set

Snijgereedschap voor het snijden van uitwendig schroefdraad wordt veelal in een complete set geleverd. In zo’n set vind je alle benodigdheden om versleten en oude schroefdraad te reviseren. Denk aan snijplaten met verschillende afmetingen en snijplaathouders. Veel sets met snijgereedschap bevatten ook de nodige tools om schroefdraad te tappen. Deze techniek gebruik je voor inwendige schroefdraad. Natuurlijk is het voor een echte doe-het-zelver erg handig om zowel tap- als snijgereedschap in huis te hebben! 

Het beste snijgereedschap koop je natuurlijk bij Datona

Ben je op zoek naar goed snijgereedschap zodat je versleten schroefdraad gemakkelijk zelf kunt herstellen? Dan zit je goed bij Datona. Het beste snijgereedschap koop je voordelig op Datona.nl. Bekijk het complete aanbod en bestel jouw nieuwe set met snijplaten en snijplaathouders online.