SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Terugslagvrije hamers van kunststof

Met een terugslagvrije hamer heb je geen last meer van beschadigingen die kunnen ontstaan tijdens het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Ook voorkom je dat je assen of bouten krom slaat. Een kunststof hamer met een gevulde hamerkop biedt zelfs extra slagkracht, terwijl je tegelijkertijd geen last hebt van terugslag. De reden hierachter is eigenlijk heel logisch: zonder terugslag wordt alle energie van de hamer in één keer op het werkstuk overgebracht. Al deze voordelen maken een terugslagvrije hamer onmisbaar voor de gereedschapskist van vrijwel iedere klusser. Zeker wanneer je veel uiteenlopende werkzaamheden uitvoert, kan het handig zijn om voor jouw werkplaats een terugslagvrije hamer aan te schaffen. Op die manier hoef je niet te werken met een reguliere hamer op momenten dat dit eigenlijk niet kan. Met een terugslagvrije hamer voorkom je potentieel een hoop gedoe!

Verschillende soorten terugslagvrije hamers

Terugslagvrije hamers vind je in vele soorten en maten. Een terugslagvrije hamer moet, net als een reguliere hamer, aan bepaalde eisen voldoen. Je wil dat een hamer lang mee gaat, veel grip biedt en comfortabel in de hand ligt. Bij kunststof hamers is duurzaamheid extra belangrijk, aangezien ze over het algemeen kwetsbaarder zijn dan reguliere hamers. Je wil voorkomen dat je nieuwe terugslagvrije hamer snel slijt. Verder is het erg belangrijk om naar de afmetingen en het gewicht van de hamer te kijken. De juiste verhoudingen zijn cruciaal bij terugslagvrije hamers. Een langere steel is in staat om een zwaardere kop te dragen. Met een langere steel en een zwaardere kop heb je meer slagkracht.

Daarnaast heb je door de zwaardere kop een langere steel nodig om je pols te beschermen. De koppen van de terugslagvrije hamers hebben doorgaans een diameter van 30, 40 of 50 millimeter.

Rubber en nylon hamers

De koppen van terugslagvrije hamers zijn gemaakt van rubber of nylon. Terugslagvrije hamers met een kop van rubber zijn in principe gewoon van metaal gemaakt, maar over het metaal is een stevige laag met rubber geplaatst. Dit betekent veel kracht, geen beschadigingen aan je project en geen last van terugslag! Bij nylon hamers is de volledige kop vervaardigd uit nylon. Er komt geen metaal aan te pas. Terugslagvrije hamers van nylon zijn erg duurzaam, bieden veel slagkracht en veroorzaken geen beschadigingen. Wil jij jouw gereedschapskist uitbreiden met een terugslagvrije hamer? Bekijk dan ons complete assortiment en bestel jouw nylon of rubber hamer op Datona.nl