BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
Handgereedschap

Torx schroevendraaiersets

1 - 27 van 27 producten
Sorteren
Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis retourneren binnen 180 dagen

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Torx schroevendraaiersets voor de klusser.

Wat is een Torx schroevendraaier?

Een Torx schroevendraaier is een speciaal soort schroevendraaier die je kunt gebruiken met Torx schroeven. Torx schroeven worden al langere tijd gebruikt in de professionele bouwwereld en ze bereiken nu ook steeds vaker de consument. Een Torx schroevendraaier heeft een 6-kantige ster als punt, terwijl de welbekende kruiskop schroevendraaier een 4-kantige punt heeft. Door deze 6-kantige punt is het mogelijk om enorm veel kracht te zetten en heb je meer grip tijdens het vast- of losdraaien van de Torx schroeven.  


Wat is het voordeel van Torx schroeven en schroevendraaiers?

Doordat de Torx schroevendraaier een stervormige zeshoek als punt heeft, is het contactvlak tussen de schroevendraaier en de schroef groter. Hierdoor heb je meer grip en is het makkelijker om een schroef strak aan te draaien. Het losdraaien van schroeven kost juist weer minder kracht. Ook de nauwkeurigheid waarmee je een schroef los of vast draait is hoger met een Torx schroevendraaier. De kans dat een Torx schroevendraaier uit de schroef schiet, is een stuk kleiner dan bij een normale kruiskopschroevendraaier. 

Natuurlijk zijn de Torx schroevendraaiers, net als normale schroevendraaiers, voorzien van een fijn anti-slip profiel op het handvat. En de magnetische punt van de schroevendraaiers zorgt ervoor dat je geen schroefjes meer zult kwijtraken. 

Het is wel heel belangrijk dat je een Torx schroevendraaier gebruikt die dezelfde maat heeft als de Torx schroef, anders doe je de voordelen teniet. Een T10 Torx schroevendraaier kun je dus alleen gebruiken met een T10 schroef. Gelukkig hebben we bij Datona Torx schroevendraaiersets waardoor je altijd verschillende maten Torx schroevendraaiers bij de hand hebt. 


Torx schroevendraaiersets voor de hobby- of professionele klusser

Naast losse Torx schroevendraaiers, hebben we bij Datona ook complete sets. We hebben sets waarin verschillende maten schroevendraaiers zitten, maar ook sets met dezelfde maten. Zo kun je bijvoorbeeld met meer mensen aan dezelfde klus werken of heb je altijd een reserve schroevendraaier. Sommige sets worden geleverd met een handig koffertje zodat je de schroevendraaiers gemakkelijk kunt meenemen. 


Torx schroevendraaiers kopen bij Datona

Wanneer je Torx schroevendraaiers bij Datona koopt, heb je altijd recht op 2 jaar garantie. Ook mag je de producten retourneren binnen 180 dagen. Onze schroevendraaiers zijn van hoge kwaliteit en kunnen gebruikt worden in de bouwwereld, maar ook door hobbyisten. Als je vragen hebt over de verschillende soorten Torx schroevendraaiers, dan kun je natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice via de telefoon, e-mail, WhatsApp of Livechat.