De nieuwe Datona werkplaatskalender is er!
t.w.v. € 20
Nu gratis bij je bestelling De nieuwe Datona werkplaatskalender nu gratis bij je bestelling!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
Datona serie 18_DSC4715 1600x1600 .jpg

TT Assen: hoe bereid jij je voor?

TT assen is het perfecte circuit om de fijne kneepjes van circuitrijden met de motor onder de knie te krijgen. Op het circuit krijg je te maken met de ene bocht na de andere. Van lange doordraaiers tot bochten die je ruim 180 graden laten draaien. Op een circuit als dit leer je pas echt motorrijden. Het TT Circuit Assen is niet voor niets geliefd bij motorrijders over de hele wereld. Natuurlijk is het TT Circuit Assen wereldwijd bekend door de vele MotoGP races die er al zijn gereden. Veel coureurs uit de MotoGP, Moto2 en Moto3 zijn fan van het circuit. Ze racen er graag en voor een aantal van hen is het zelfs de favoriet op de kalender.

Hoe gaaf is het om zelf eens (of vaker) op het TT Circuit Assen te rijden? Hier leer je jouw motor echt kennen en doe je ervaring op met racelijnen, stuurtechniek, kijktechniek, zithouding en de rempunten. Het circuitrijden geeft je meer vertrouwen in je motor maar ook in jezelf. Alle kennis en ervaring die je opdoet, neem je ook mee op de openbare weg. Natuurlijk is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden wanneer je met jouw motor op TT Circuit Assen gaat rijden. Maar hoe kun je dit het beste doen?

Het juiste gereedschap voor jouw motor

Tijdens een volledige dag op het TT Circuit Assen kun je wel wat motorgereedschap gebruiken. Op een circuit zoek je immers vaak de limieten van je motor op. Afhankelijk van hoeveel tijd je op het circuit gaat besteden en hoe ervaren je bent, kan het nodig zijn om je banden te verwisselen. Met het juiste bandengereedschap zorg je ervoor dat je dit klusje snel hebt geklaard. Een digitale bandenspanningsmeter komt voor iedereen van pas. De juiste bandenspanning is cruciaal op het circuit. Hiermee zorg je voor je de optimale grip en draag je bij aan je eigen veiligheid.

Ander motorgereedschap dat van pas kan komen op het circuit zijn verschillende sleutels en doppen. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je een bout of moer moet aandraaien. Met een complete dopsleutelset kun je wel een tijdje vooruit! Als laatste wil je natuurlijk ook niet dat je accu het begeeft. Dit probleem is gemakkelijk te voorkomen met een druppellader. Zo houd je de accu van jouw motor in topconditie.

Andere benodigdheden voor een geslaagde dag op TT Assen

Er zijn nog een heleboel andere zaken die je gaan helpen om jouw dag op TT Circuit Assen te laten slagen. Het begint al bij de rit naar het circuit toe. Kom je rijdend met de motor of zet je de motor op een aanhanger? Zorg er in het tweede geval voor dat je de motor goed vastzet. Gebruik hiervoor de nodige spanbanden. Ook goede bindrails en oprijplaten maken het vervoeren van jouw motorfiets een stuk makkelijker en veiliger. Schade aan je motor wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Eenmaal op TT Circuit Assen aangekomen, wil je jouw motor goed kunnen positioneren. Gebruik paddockstands om de wielen van je motor de lucht in te krijgen. Zo kun je gemakkelijk de ketting smeren, bandenwarmers plaatsen of je wielen verwisselen. Even niet het circuit op? Gebruik dan ook een motorhoes om jouw motor te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo verklein je de kans op onnodige beschadigingen.

Met deze tips kun jij jezelf goed voorbereiden op een onvergetelijke dag op TT Circuit Assen. Natuurlijk is het ook belangrijk om uitgerust op het circuit aan te komen, goed te eten en voldoende water te drinken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat jij je volledig kan focussen op het circuitrijden en je geen zorgen hebt over je motor of andere randzaken. Geniet ervan!