SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot
Werkplaatsgereedschap

Ultrasoon reinigers

1 - 11 van 11 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Vuil verwijderen met ultrasoon reinigers

Iedereen kent het wel: vieze schroeven, sieraden, carburateurs, bouten, horloges of andere voorwerpen. Vaak zijn dit soort spullen bedekt met hardnekkig vuil dat je moeilijk kunt verwijderen. De kleine gleuven en scharnieren op dit soort voorwerpen helpen ook niet mee. Met een professionele ultrasoon reiniger zul je hier geen last meer van hebben. Ultrasoon reinigers zijn in staat om het meest hardnekkige vuil effectief en efficiënt te verwijderen. Zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. De ultrasoon reiniger doet al het zware werk. Al je sieraden, horloges, bouten en schroeven zullen er weer gloednieuw uitzien!

Ultrasoon reinigers in verschillende uitvoeringen

Alle ultrasoon reiniger van Datona werken op dezelfde manier, maar tussen de grootte van de tank en het vermogen van de reinigers zit wel een verschil. De keuze voor een bepaalde reiniger is afhankelijk van de grootte van de onderdelen die je wil gaan schoonmaken en de reinigingskracht die je daarvoor nodig hebt. Dit laatste wordt bepaald aan de hand van het vermogen en de frequentie. Hierbij geldt: hoe hoger het vermogen en hoe lager de frequentie, hoe groter de reinigingskracht.

Reinigingsmiddel voor ultrasoon reinigers

Je kunt de ultrasoon reinigers gewoon met water gebruiken, maar voor het beste resultaat maak je gebruik van een speciaal reinigingsmiddel. Er zijn verschillende reinigingsmiddelen voor de ultrasoon reinigers te krijgen. Onze Descalant 747 is zeer geschikt om sieraden, gereedschap en andere onderdelen brandschoon te krijgen. Het middel is enorm sterk en alleen geschikt voor zuurbestendige onderdelen. De Ultrasonic MC is perfect voor het verwijderen van olie en andere vetten. Ideaal voor carburateurs, verstuivers en andere auto-onderdelen.

Het reinigingsproces van een ultrasoon reiniger

Maar hoe werkt zo’n ultrasoon reiniger dan? De elektrische energie van de ultrasoon reiniger wordt omgezet in een zogenoemde ultrasone frequentie. Deze ultrasone frequentie kunnen wij als mensen niet horen. Tijdens het proces komen er trillingen vrij waardoor er miljoenen luchtbelletjes ontstaan. Deze kleine belletjes zorgen ervoor dat al het vuil verwijderd wordt. Ze zijn in staat om bij de meest lastig bereikbare plekken te komen.

Het is erg makkelijk om de ultrasoon reinigers te gebruiken:

  • Vul de tank van de ultrasoon reiniger met water of met een speciaal schoonmaakmiddel zoals Descalant 747 of Ultrasonic MC.
  • Stel de gewenste temperatuur in.
  • Plaats de met vuil bedekte voorwerpen in het mandje en leg deze vervolgens in de tank van de reiniger.
  • Sluit de deksel en laat de ultrasoon reiniger zijn werk doen. Na een paar minuten haal je het mandje eruit en is alles weer ultraschoon!

Spoel de voorwerpen goed af met water.