20% korting op alles
t.w.v. 20%
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Prijs

tot
Werkplaatsgereedschap

Ultrasoon reinigers

1 - 11 van 11 producten
Sorteren

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Vuil verwijder je gemakkelijk met ultrasoon reinigers! 

Schroeven, sieraden, carborteurs, bouten, horloges en andere materialen zitten vaak bedekt met hardnekkig vuil. Dit is lastig schoon te krijgen, neemt vaak ook veel tijd in beslag en is ook geen leuke klus. Met onze ultrasoon reinigers is dit allemaal verleden tijd! 

De reinigers zorgen ervoor dat al het viezigheid wordt schoongemaakt en dat de materialen er weer uit zien als nieuw! Dit komt door de elektrische energie die wordt omgezet in een zogenoemde ultrasone frequentie, wat wij niet kunnen horen. De golftrillingsignalen die tijdens het proces vrijkomen geven miljoenen belletjes af, die vervolgens langs de onderdelen stromen en zo de vervuiling verwijderen. Deze belletjes komen bij de meest onbereikbare plekken en daarom kun je ook gemakkelijk moeilijk behandelbare en kwetsbare onderdelen behandelen

Ultrasoon reinigers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo wordt het professioneel ondere andere gebruikt om medische, auto, tandheelkunde, elektronische onderdelen schoon te krijgen. Maar kan het ook gewoon thuis gebruikt worden om bijvoorbeeld sieraden, carburateurs en verstuivers schoon te maken. 

Het kost je vrijwel geen tijd, aangezien je de reiniger alleen maar hoeft te voorzien van vloeistof en de onderdelen die je wilt laten reinigen. Daarnaast werkt het ook nog eens erg eenvoudig en reinigt het zonder te beschadigen!

Het reinigsproces van alle onderdelenreinigers gaat als volgt: 
1. de tank van de ultrasoon vullen met water of speciaal schoonmaakmiddel voor de reinigers, zoals descalant 747 of ultrasonic MC
2. stel de juiste temperatuur in, deze is in te stellen van 0 tot 80 graden 
3. leg de met vuil bedekte materialen in het bijgeleverde mandje en laat deze zakken in de tank van de reiniger
4. sluit de deksel en laat de ultrasoon zijn werk doen, na een paar minuten haal je het mandje eruit en is alles weer ultraschoon! 

Speciaal middel voor het reinigen versterkt het schoonmaakproces. Let er wel altijd goed op dat je het juiste vloeistof gebruikt. Wij verkopen twee soorten reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor de ultrasoon reinigers, namelijk descalant 747 en ultrasonic MC. Descalant 747 gebruik je voornamelijk bij het reinigen van kalk- en steenaanslag en ultrasonic MC voor materiaal-specifieke vloeistoffen. Het vloeistof kun je meerdere keren gebruiken, wel is het verstandig om na elke reinigingsbeurt het afval eruit te vissen. Ook dien je de onderdelen na de schoonmaak met water af te spoelen, zodat de vloeistof wordt verwijderd. 

De keuze van de reiniger is afhankelijk van de grootte van de onderdelen die je wilt laten reinigen en de reinigingskracht. Dit laatste wordt bepaald aan de hand van de het vermogen en de frequentie, hierbij geldt: hoe hoger het vermogen en hoe lager de frequentie hoe meer reinigingskracht. 

Hoe hoger het vermogen en hoe lager de frequentie zorgt voor meer reinigingskracht. 
In ons assortiment vind je de volgende reinigers: 
Ultrasoon reiniger - 2 liter 
Ultrasoon reiniger - 3 liter 
Ultrasoon reiniger - 10 liter 
Ultrasoon reiniger - 15 liter