Summer Sale
t.w.v. 20%
Profiteer nu van 20% korting op alles voor je werkplaats Summer Sale: Profiteer nu van 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 11 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 11 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 11 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 12 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 12 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Veeltand doppen in verschillende maten

In verschillende industrieën is het gebruik van veeltand bouten sinds het eind van de jaren 80 flink gestegen. Met name in de auto- en motor industrie zie je dat er regelmatig veeltand bouten worden gebruikt bij de productie van de voertuigen. Om deze bouten los- of vast te kunnen draaien heb je veeltand doppen nodig. Veeltand doppen zijn voorzien van 12 kanten waardoor je erg precies te werk kunt gaan en veel kracht kunt zetten. De vraag naar dit type doppen is de afgelopen tijd enorm gestegen. Veeltand doppen staan in de markt ook wel bekend als meertand doppen, spline doppen of “Triple square” doppen. Het gaat bij al deze benamingen om doppen voor het los- en vastdraaien van veeltand bouten. Uiteraard zijn veeltand doppen verkrijgbaar in allerlei verschillende maten. De meest gangbare maten voor veeltand doppen zijn M5, M6, M8, M10, M12, M14 en M16. Er kan ook een verschil in de aansluiting van de doppen zitten. Met een 3/8-inch aansluiting is het mogelijk om veel kracht te zetten. Een 1/4-inch aansluiting komt van pas bij de fijnere sleutelwerkzaamheden.

Complete veeltand doppensets

Een veeltand doppenset is een must-have voor iedere sleutelaar die goed voorbereid wil zijn op iedere klus. Vooral wanneer je jezelf veel bezighoudt met werkzaamheden aan auto’s of motoren kun je niet zonder een veeltand doppenset. Met een complete veeltand doppenset heb je altijd alle gangbare maten bij de hand. De doppen plaats je eenvoudig op jouw ratel. Een sterke ratel in combinatie met een robuuste veeltand dop zorgt ervoor dat je enorm veel kracht kunt zetten. Zelfs de meest hardnekkig vastzittende bouten krijg je binnen een mum van tijd losgedraaid. De complete sets met veeltand doppen worden geleverd met een handige houder of verpakking zodat je de doppen gemakkelijk bij elkaar kunt houden.

Losse veeltand doppen

Ben je al in het bezit van een veeltand doppenset en heb je slechts een vervangend exemplaar van een bepaalde maat nodig? Of werk je altijd met dezelfde maat en is een complete veeltand set overbodig? Kijk dan eens naar de losse veeltand doppen van Smoos. De losse veeltand doppen van Smoos zijn leverbaar in alle gangbare maten en zijn vervaardigd uit het enorm sterke chroom vanadium. Hiermee wordt een lange levensduur gegarandeerd. Losse veeltand doppen worden in een handige voordeelverpakking van 3 stuks geleverd. Zo kun je er eenvoudig voor zorgen dat je altijd de juiste maat bij de hand hebt.