SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf

Tools voor elk project

Wij hebben écht alles voor in jouw werkplaats

Fix het met Datona

Voor de professionals en de echte doe het zelver

Wat zeggen onze klanten

4.8/5
Uitstekend!
Datona krijgt een 4.8/5 op basis van 23.890 beoordelingen.
5/5
Willem van den Bosch 2 weken geleden
“Zojuist de inrijklem ontvangen, goed verpakt, het in elkaar zetten was zeer eenvoudig. In de garage gezet motor erin gereden... Piece of cake! Mooi, solide en kwalitatief goed product! Erg blij mee. ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Henk Westrup 2 weken geleden
“Zowel online als in de winkel vriendelijk en deskundig behandeld Al meerdere aankopen gedaan in de loop van de tijd Zojuist weer een gereedschapskist besteld voor in de nieuwe bus Heb er alle vertrouwen in dat dit ook weer bevalt  ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Tjitte Kneefel 3 weken geleden
“eerste x besteld .. zeer tevreden over afhandeling en bezorging van dit product . veilig en vertrouwd ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Milan Perc 3 weken geleden
“Ik kijk graag en bestel weleens wat bij Datona omdat ze daar echt goede gereedschappen verkopen , top en ga zo door en tot n volgende bestelling . ”
Geverifieerde beoordeling
5/5
Hedser van der Veen van der Veen 3 weken geleden
“Kan geen verbeter punten bedenken. ”
Geverifieerde beoordeling

Veerspanners voor het vervangen van veren en schokbrekers

De veerspanners zijn onmisbaar voor het vervangen van de schokbrekers van een auto. Bij het werken aan de ophanging werk je vaak met delen die onder aardig wat spanning staan. Dit kan gevaarlijk zijn! Maar met de veerspanners van Datona monteer en demonteer je de schokdempers, veerpootlagers, draagarmen en natuurlijk de veren van je auto op een veilige en makkelijke manier. Voor alle veren is er een gepaste veerspanner te vinden. 


Veerspanners voor het verlagen van je auto

Veerspanners, die ook soms veerklemmen worden genoemd, zijn het perfecte gereedschap om jouw auto te verlagen op een gemakkelijke manier. Met de veerspanners van Mannesmann heb je een spanbereik tot 300 millimeter en hierdoor zijn ze voor vrijwel iedere spiraalveer geschikt. Je kunt de Mannesmann veerspanners gebruiken met steekringsleutels, luchtsleutels en ratels. Mocht je twijfelen of onze veerspanners ook voor jouw auto geschikt zijn, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. 


Complete veerspanner set

Met een complete veerspanner set heb je alles in huis om de schokbrekers en veren van je auto te vervangen. Het voordeel van een veerspanner set is dat er in de doos verschillende spanbekken in U-vorm zitten, hierdoor heb je altijd de juiste afmeting bij de hand. In tegenstelling tot de wat meer simpele veerspanners, deze hebben vaak maar één bepaalde soort haak waardoor het voor kan komen dat de veerspanner niet past. Ook kan het voorkomen dat je de veer krom trekt wanneer de veerspanner niet goed past. 


Hoe gebruik je een klepveerspanner? 

Een klepveerspanner maakt het mogelijk om de kleppen in een cilinderkop op een eenvoudige en veilige manier te monteren en demonteren. 
Hoe doe je dat? Bovenop de klepveer breng je de tang aan en houd je de hendel omhoog. Hierna breng je de 2 armen van de klepveerspanner op de juiste plek aan. Dit doe je om ervoor te zorgen dat de tang stevig vastgeklemd zit. Wanneer deze goed vastzit kun je de spanner op de juiste hoogte instellen en vervolgens op een veilige manier vergrendelen met de borgschroef. Als laatste druk je de hendel naar beneden en heb je beide handen vrij om de borgring te verwijderen van de klepveer. 


Het kopen van veerspanners bij Datona

Wanneer je veerspanners koopt bij Datona heb je recht op 2 jaar garantie en kun je ze ongebruikt binnen 180 retourneren. Bestel je veerspanners op een werkdag voor 19:00 en we verzenden ze gratis op dezelfde dag!