De nieuwe Datona werkplaatskalender is er!
t.w.v. € 20
Nu gratis bij je bestelling De nieuwe Datona werkplaatskalender nu gratis bij je bestelling!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
_DSC3845.jpg

Wat zijn de voordelen van pneumatisch gereedschap?

Pneumatisch gereedschap, dat ook wel luchtgereedschap wordt genoemd, is gereedschap dat op samengeperste lucht werkt. Wanneer je pneumatisch gereedschap vergelijkt met gereedschap dat op stroom werkt, zul je zien dat pneumatisch gereedschap een aantal grote voordelen heeft. Om die reden is pneumatisch gereedschap erg populair in een heleboel sectoren. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die actief zijn in de scheepsbouw, automotive sector en de constructiewereld. Maar ook voor particulieren en hobbyisten kan pneumatisch gereedschap veel werkzaamheden een stuk makkelijker maken.

Als jij voor bepaalde werkzaamheden al gebruikmaakt van pneumatisch gereedschap, zul je waarschijnlijk niet meer terug willen naar elektrisch gereedschap. Maar welke voordelen heeft pneumatisch gereedschap dan? Je kunt in ieder geval denken aan de volgende voordelen vergeleken met elektrisch gereedschap:

  • Pneumatisch gereedschap is erg licht omdat een accu of motor ontbreekt. Dit maakt het makkelijker om er urenlang mee te werken. Ook is pneumatisch gereedschap hierdoor beter hanteerbaar.

  • Er kan geen oververhitting bij pneumatisch gereedschap plaatsvinden. Het is zeer veilig om ermee te werken.

  • Door de aangesloten compressor is pneumatisch gereedschap, ondanks het lage gewicht, erg krachtig.

  • De kosten voor pneumatisch gereedschap zijn lager dan voor elektrisch gereedschap. Dit geldt zowel voor de aanschafkosten als de onderhoudskosten.

  • Het is makkelijk om pneumatisch gereedschap te transporteren. Je kunt er overal mee werken.

Door al deze voordelen blijft pneumatisch gereedschap aan populariteit winnen. De verschuiving van elektrisch- naar pneumatisch gereedschap is steeds beter zichtbaar. Bij werkzaamheden waarbij men eerst enkel elektrisch- of handgereedschap gebruikte, wordt voortaan steeds vaker voor pneumatisch gereedschap gekozen. Pneumatisch gereedschap wordt steeds verfijnder waardoor het ook bij kleine en nauwkeurige werkzaamheden erg geschikt is.

Welke soorten pneumatisch gereedschap zijn er allemaal?

Pneumatisch gereedschap heb je in vele soorten en maten. Veel gebruikte pneumatische gereedschappen zijn bijvoorbeeld: luchtpistolen, bandenpompen en spanningsmeters, boormachines, spijkerpistolen, verfspuiten, slagmoersleutels en stiftslijpers. Natuurlijk zitten er ook verschillen tussen de luchtgereedschappen van een bepaald type.

In de professionele industrie worden andere luchtpistolen gebruikt dan de luchtpistolen die je in de garage van een hobbyist zult vinden. Pneumatisch gereedschap gebruik je in combinatie met een compressor. Net als gereedschap heeft iedere compressor zijn eigen kenmerken.

Pneumatisch gereedschap van Airpress

Airpress is een zeer bekend en gewaardeerd merk in de markt van pneumatische gereedschappen en compressors. Ook alle accessoires en benodigdheden voor pneumatisch gereedschap kun je vinden bij Airpress. Het pneumatische gereedschap van Airpress voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Hierdoor kun jij je werkzaamheden met perslucht succesvol en op een professionele manier uitvoeren.

Een belangrijk punt uit de missie van Airpress is dat ze pneumatisch gereedschap willen maken dat je overal kunt gebruiken. Of je nu in de fabriek, op de bouwplaats of thuis aan het werk bent, overal moet het luchtgereedschap van Airpress jouw werkzaamheden een stuk makkelijker maken!