SALE
t.w.v. 20%
Shop met 20% korting op alles! SALE: Shop nu met 20% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
autobrug-voor-werkplaats.jpeg

Waar let je op bij het kopen van een autobrug?

De aanschaf van een autobrug is voor veel klussers een significante investering. Om die reden is het belangrijk dat de autobrug volledig aan al je wensen voldoet. Zo wordt de hefbrug een onmisbaar onderdeel van je garage. Autobruggen worden voor verschillende doeleinden ontworpen. Zo heb je hefbruggen voor auto’s die speciaal ontwikkeld zijn voor het sleutelen onder de voertuigen. Andere autobruggen zijn gemaakt voor het uitvoeren van eenvoudige taken zoals schoonmaakwerkzaamheden. Deze autobruggen worden ook wel poetsbruggen genoemd.

Er zijn een aantal punten waar je altijd op zou moeten letten wanneer je op zoek gaat naar een autobrug voor jouw werkplaats:

  • Draagcapaciteit: uiteraard moet een autobrug in staat zijn om voertuigen probleemloos op te tillen. Zorg voor een hefbrug die in staat is om alle auto’s te dragen waaraan jij gaat sleutelen. 
  • Stroomvoorziening: je hebt de keuze uit autobruggen die met 230V of 400V werken. 230V is ideaal voor thuisgebruik. 400V is krachtiger, maar vereist wel de nodige elektrische infrastructuur. Bij professioneel gebruik is een 400V autobrug de uitvoering die je nodig hebt.  
  • Maximale hefhoogte: voor het schoonmaken van auto’s is het niet nodig dat de autobrug een hoge maximale hefhoogte heeft. Wil je aan de onderkant van auto’s sleutelen? Dan moet je met gemak onder de auto’s kunnen staan. Dit vereist een hogere maximale hefhoogte. 
  • Ruimte: meet van te voren of de autobrug in je werkplaats past. Er moet zich uiteraard ook voldoende ruimte rondom de hefbrug bevinden om de auto’s moeiteloos te kunnen plaatsen. 
  • Type autobrug: een schaarbrug neemt weinig ruimte in beslag wanneer het geheel ingeklapt is, maar vereist vaak een grotere investering dan een 2 koloms hefbrug. Het nadeel van een 2 koloms hefbrug is dat je permanent twee pilaren in je werkplaats hebt staan. 
  • Verrijdbaar of vast: bij beperkte ruimte is een verrijdbare of mobiele autobrug precies wat je nodig hebt. Na gebruik verplaats je de hefbrug moeiteloos naar een geschikte opbergplek in je werkplaats of garage. 

De maximale draagcapaciteit van een autobrug

De maximale draagcapaciteit is een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe autobrug voor jouw garage. Het bepaalt hoe zwaar de auto’s mogen zijn die je op de brug wil plaatsen. Zorg ervoor dat je een autobrug in huis haalt die ruim in staat is om de auto’s te dragen die je omhoog gaat heffen. Het maximale draagvermogen kan beter veel te groot dan een beetje te klein zijn. Hiermee voorkom je onnodige risico’s en weet je zeker dat je op een veilige manier onder de auto’s kunt sleutelen. Ook houd je gelijk rekening met het werken aan eventuele zwaardere voertuigen in de toekomst. 

Een autobrug met 230V of 400V

Hefbruggen voor auto’s zijn zowel met 230V als 400V te verkrijgen. 230V is geschikt voor standaard stopcontacten. Dit is ideaal voor doe-het-zelvers die een autobrug in hun garage willen plaatsen. Voor 400V heb je de juiste elektrische infrastructuur nodig. Veel autobruggen zijn verkrijgbaar in zowel een 230V als 400V variant waardoor je eenvoudig de juiste keuze voor jouw werkplaats kunt maken. 

De hoogte van een hefbrug voor auto’s

Voor het uitvoeren van sleutelwerkzaamheden aan de onderkant van een auto is het belangrijk dat je onder het voertuig kunt staan. Alleen op die manier kun je op een comfortabele manier werken. Voor schoonmaakwerkzaamheden is dit echter niet noodzakelijk. In dat geval voldoet een autobrug met een veel lagere maximale hefhoogte. Let ook op de hoogte van je eigen werkplaats of garage. De maximale hefhoogte inclusief het voertuig moet onder het dak van je werkplaats passen. Voor het plaatsen van SUV’s heb je uiteraard een hoger dak nodig. Alle kenmerken van onze autobruggen vind je terug bij de productinformatie van ieder model. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen als je meer over een bepaalde hefbrug voor auto’s wil weten!

Door het bekijken van onderstaande video krijg je een goed beeld van één van onze schaarbruggen: