BTW-vrije dagen
t.w.v. 21%
21% korting op alles! BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
paddockstand

Waarom een paddockstand?

Vrijwel iedere motor is voorzien van een handige standaard om de motor op te laten rusten. Meer heb je niet nodig, zou je denken. Toch zie je overal dat er paddockstands gebruikt en verkocht worden. Maar wat is nou de toegevoerde waarde van zo’n paddockstand?

Een paddockstand zorgt er, net als een standaard, voor dat de motor niet omvalt wanneer er niemand meer op zit om hem recht te houden. Waar een standaard aan de zijkant is bevestigd en gemakkelijk is uit te klappen, is de paddockstand in verhouding erg groot en lastig mee te nemen. Toch heeft het vele voordelen ten opzichte van een motor standaard.

“Met een paddockstand staat de motor rechtop, neemt hij minder ruimte in beslag en staat hij bovendien stabieler.”

Om te voorkomen dat de motor omvalt, tilt een paddockstand het achterwiel van de motorfiets op bij de achterbrug of bij de bobbins die bij de meeste motoren in de achterbrug bevestigd kunnen worden. Hierdoor blijft de motor rechtop staan. Wanneer een motor op de standaard geplaatst wordt, komt de motorfiets scheef te staan. Met de paddockstand neemt de motor minder ruimte in beslag en staat het bovendien stabieler. Ook is de kans dat motorfiets omvalt een stuk kleiner.

Maar het grootste voordeel van een paddockstand is dat het achterwiel vrij van de grond komt te staan. Hierdoor kan er eenvoudig aan het wiel, de ketting of de rem van de motor gesleuteld worden. Daarbij komt nog het voordeel dat het slechts minimale inspanning kost om het wiel van de grond te krijgen.

Naast paddockstands voor het achterwiel zijn er ook paddockstands voor het voorwiel beschikbaar. In combinatie met een paddockstand achter komt de motorfiets geheel van de grond. Verder zijn er verrijdbare paddockstands verkrijgbaar. Hierdoor wordt de motorfiets erg wendbaar in kleine ruimtes en kan het gemakkelijk in garages geplaatst worden.

Alle voordelen van een paddockstand op een rij:

  • De motorfiets staat stabieler en neemt minder ruimte in beslag;
  • Er kan kan gewerkt worden aan het wiel, de ketting of de rem;
  • Het plaatsen van een paddockstand kost bijna geen inspanning;
  • Sommige paddockstands zijn verrijdbaar.

Wil je graag meer advies over een paddockstand? Bel dan vrijblijvend met de experts van Datona. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.