Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
slagmoersleutelset.jpeg

Wanneer gebruik je een slagmoersleutel?

Een slagmoersleutel gebruik je voor het los- of vastdraaien van bouten en moeren. De belangrijkste reden om een slagschroefmachine te gebruiken is dat je simpelweg een stuk sneller kunt werken dan wanneer je momentsleutels, steeksleutels of ander handgereedschap gebruikt. Daarnaast kun je door het ontwerp van een pneumatische slagmoersleutel ook moeren en bouten bereiken die met handgereedschap lastiger aan te draaien zijn. Een ander voordeel is dat het veel minder moeite kost om met een door lucht aangedreven slagmoersleutel te werken. De machine doet het werk waardoor sleutelwerkzaamheden minder intensief worden. Doe-het-zelvers of professionals die dagelijks veel bouten en moeren los moeten draaien, kunnen haast niet zonder een slagmoersleutel. De slagschroevendraaier zal ervoor zorgen dat je eerder klaar bent en minder snel vermoeid raakt. Een echte must-have voor iedere serieuze doe-het-zelver! 

Bouten en moeren snel los- of vastdraaien

Bouten en moeren zijn zo los- of vastgedraaid met een hoogwaardige slagmoersleutel. Het enige wat je naast de machine nog nodig hebt, is een set met slag- of krachtdoppen in uiteenlopende maten. Niet iedere bout of moer heeft immers dezelfde maat. Slagmoersleutels zijn zo ontworpen dat je de kracht- of slagdop snel kunt omwisselen. Hierdoor ga je zonder moeite op een efficiënte manier te werk. Met een omschakelbare slagschroefmachine kun je door middel van een schakelaar de gewenste draairichting wijzigen. Met één druk op de knop draait de slagmoersleutel de andere kant op. Daarnaast is het bij veel slagmoersleutels mogelijk om de gewenste snelheid in te stellen. De sleutel beschikt in dat geval bijvoorbeeld over 3 standen. Het is een handige functie die ervoor zorgt dat je kwetsbare onderdelen niet per ongeluk te strak vastdraait. 

Pneumatische slagschroevendraaiers en compressoren 

Een pneumatische slagschroevendraaier werkt op lucht. Je hebt een compressor nodig om met een slagschroevendraaier te werken. Het is erg eenvoudig om de luchtschroevendraaier op een compressor aan te sluiten. Na het aansluiten bevestig je een krachtdop met de juiste maat en vervolgens kun je gelijk aan de slag met het los- en vastdraaien van bouten of moeren. Welke compressor je nodig hebt, verschilt per slagschroevendraaier. Voor het werken met krachtige slagmoersleutels heb je een wat grotere compressor nodig die een bepaald maximaal aantal bar aan kan. Krachtigere slagmoersleutels verbruiken meer lucht in liters per minuut, hebben een hogere werkdruk en vragen daardoor om een compressor met meer inhoud. 

Bij de productinformatie van specifieke slagmoersleutels kun je eenvoudig terugvinden hoeveel bar de slagschroefmachine maximaal gebruikt. Zorg ervoor dat je compressor de maximale hoeveelheid bar van de schroevendraaier zonder problemen kan produceren. Uiteraard kunnen wij je ook laten weten of een bepaalde slagmoersleutel met jouw compressor werkt. Vraag het ons gerust! 

Veilig werken met een slagschroefmachine

Veilig werken met een pneumatische slagschroefmachine is enorm belangrijk. Gelukkig zijn slagmoersleutels veilige machines waardoor er weinig mis kan gaan als je met dit luchtgereedschap werkt. Het enige waar je op moet letten is dat je het handvat van de slagschroefmachine goed vasthoudt tijdens het uitvoeren van de sleutelwerkzaamheden. Verder beschikken slagmoersleutels over een handige knop waardoor je ze eenvoudig, verantwoord en snel kunt bedienen. Uiteraard is het belangrijk om gefocust te blijven wanneer je bouten los- of vastdraait.

In onderstaande video laat Rintje Ritsma zien hoe gemakkelijk het is om met een slagmoersleutel te werken: