Vaderdag sale
t.w.v. 20%
Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig! Scoor jouw Vaderdag cadeau extra voordelig!
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals je wilt, vooraf en achteraf
autogereedschap-wielwisselset-datona.jpeg

Wat voor soort gereedschap heb je nodig om zelf je auto te onderhouden?

Veel mensen denken dat je voor het onderhouden van je eigen auto heel wat gereedschap nodig hebt. Dit is echter helemaal afhankelijk van wat voor soort werkzaamheden je zelf uit wil gaan voeren. Voor sommige onderhoudswerkzaamheden kom je al een heel eind met basis autogereedschap, terwijl je voor andere klussen inderdaad zeer specifieke tools nodig hebt. Gelukkig hoeft autogereedschap niet altijd duur te zijn. Daarnaast kun je het gereedschap dat je voor auto’s gebruikt ook vaak bij andere projecten en werkstukken gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden van gereedschap dat je altijd wel nodig hebt als je aan je eigen auto gaat sleutelen: 

Specifieke klussen vragen om speciaal autogereedschap

Bovenstaande gereedschappen zoals momentsleutels, doppensets en moerverwijderaars kun je voor allerlei werkzaamheden gebruiken. Dit soort tools beperken zich niet tot het gebruik bij auto’s. Bandengereedschap, brandstofdruktesters en gereedschap voor het verversen van olie zijn wel enkel en alleen gericht op voertuigen. Echter zijn dit gereedschappen die iedereen, die aan zijn of haar eigen auto gaat sleutelen, nodig heeft. Het zijn echte basistools voor eenvoudige werkzaamheden. Hiernaast bestaat er speciaal autogereedschap voor specifieke onderhoudswerkzaamheden. Om deze tools te gebruiken heb je vaak ook bepaalde kennis nodig. Doe-het-zelvers die hun gehele auto willen onderhouden, kunnen onderstaande speciale autogereedschappen in huis halen: 

Breid je garage uit met handige accessoires voor autoliefhebbers 

Naast allerlei soorten gereedschap voor het sleutelen aan auto’s, kun je ook handige accessoires in huis halen die het leven van jou als autoliefhebber stukken makkelijker maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een autobanden opbergsysteem? Ideaal wanneer je in de winter of in de zomer van banden wisselt. Met zo’n systeem kun je de autobanden die je niet gebruikt netjes opbergen waardoor ze niet meer in de weg liggen. Een ander onmisbaar accessoire voor autoliefhebbers is een accu- of druppellader. Vooral voor de eigenaren van een sportieve auto die af en toe de weg op gaat, is een druppellader onmisbaar. Met zo’n lader is de accu van je auto altijd vol en hoef je nergens meer aan te denken. 

Onderhoud je auto als een echte automonteur

Met basisgereedschap en speciaal autogereedschap kun jij je auto echt goed onderhouden. Door de juiste tools in huis te halen, word jij de persoonlijke monteur van je eigen wagen. Als je aan je eigen auto sleutelt, leer je ‘m pas echt goed kennen. Je eigen auto onderhouden is leuk en je bespaart geld, want je hoeft je wagen niet iedere keer naar een professionele garage te brengen.