Gratis gereedschapsset bij je bestelling
t.w.v. € 49
Gebruik de kortingscode 'gratisgereedschap' Gratis gereedschapsset t.w.v. € 49! Gebruik de kortingscode 'gratisgereedschap'
Mijn account Inloggen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf
  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren binnen 180 dagen
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Filters

Sorteren

Merk

Merk

Heb je een voorkeur voor een fabrikant? Geen probleem. Je kunt heel eenvoudig alle andere merken achterwege laten door alleen het merk dat jouw voorkeur heeft aan te vinken.

Type (Sleutel)

Type (Sleutel)

Je kunt kiezen voor verschillende varianten sleutels.

Maatvoering

Maatvoering

Welke maat moet de opname van de dop hebben?

Prijs

tot
Werkplaatsgereedschap

Compressor

1 - 33 van 143 producten
Sorteren
Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis retourneren binnen 180 dagen

Artikel niet kunnen vinden?

Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice

Compressor

Voor veel werkzaamheden in de werkplaats of garage heb je flink wat kracht nodig. Daarbij komt een krachtige compressor heel goed van pas. Dit type machine is voor monteurs die voertuigen repareren helemaal onmisbaar. Door een luchtpistool op de compressor aan te sluiten kun je in no time banden oppompen, niet alleen van fietsen en motoren maar ook van auto’s en vrachtwagens! Bij Datona heb je een ruime keuze uit zowel diverse soorten compressoren als de meest uiteenlopende accessoires!

Wat is een compressor?

Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Een compressor is een apparaat dat een hoge luchtdruk opbouwt. De samengeperste lucht kan vervolgens worden gebruikt om een luchtpistool, verfspuit of zandstraalpistool in werking te zetten. Daarnaast kan de kracht die in een compressor wordt opgebouwd ook op ander persluchtgereedschap worden overgebracht. Er zijn bijvoorbeeld diverse slagmoersleutels en perslucht boormachines die op een compressor kunnen worden aangesloten. Het uitvoeren van werkzaamheden kost daardoor aanzienlijk minder kracht.

Compressor onderdelen

Er zijn vele mogelijkheden om jouw compressor met extra onderdelen en accessoires uit te rusten. Bij Datona heb je een ruime keuze uit diverse producten zoals Airpress drukregelaars, oliewaterafscheiders, olievernevelaars en reduceerventielen. Bovendien vind je in ons ruime assortiment diverse compressor onderdelen die je zowel los als per set kunt bestellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een:

  • Verfspuit met onderbeker
  • Stofblaaspistool
  • Bandenvulmeter
  • Spiraalslang met snelkoppeling

De bovengenoemde onderdelen kun je heel gemakkelijk aansluiten met behulp van onze compressor koppelingen en compressor luchtslangen.

Compressor professioneel

Datona is dé allround webshop voor iedereen die met een compressor professioneel aan de slag gaat. In onze werkplaatsuitrusting voor de garage vind je naast gangbare luchtgereedschappen ook diverse hydropneumatische werkplaatspersen en straalcabines die je op jouw compressor kunt aansluiten. En uiteraard hebben wij een uitgebreid assortiment met compressors voor professioneel gebruik. Bovendien maak je heel eenvoudig jouw bestelling compleet. Wij zorgen standaard voor een snelle levering, zodat jij snel aan de slag kan met jouw bestelde producten.

 

Wat doet een compressor?

In een compressor wordt lucht van buiten naar binnen gezogen en onder hoge druk samengeperst. Deze hoge druk levert de extra kracht die nodig is voor het in werking stellen van luchtdrukapparatuur zoals straalcabines, straalketels, persluchtgereedschap of pneumatisch bediende machines. Een compressor helpt zo bij het verlichten van zware werkzaamheden op de werkplaats.

Hoe werkt een compressor?

De werking van een compressor is gebaseerd op een cilinder die lucht van buiten aanzuigt en deze onder druk zet in de compressiekamer. Van hieruit wordt de gecomprimeerde lucht naar het drukvat geleid. De meeste compressoren van Datona draaien op elektriciteit. Ze zijn uitgerust met wielen, zodat je ze gemakkelijk aan kunt sluiten op machines en apparaten die gebruik maken van hogedruk.

Welke compressor voor een straalcabine?

Bij de productinformatie van de straalcabine wordt vermeld wat de minimale vereiste ketelinhoud van de bijbehorende compressor moet zijn. Heb je een goede compressor gevonden? Dan heb je diverse aansluitmaterialen nodig zoals luchtslangen en koppelstukken in de juiste diameter. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Wat zijn de levertijden bij Datona?

Een compressor die op voorraad is verzenden wij nog dezelfde dag wanneer je deze op werkdagen voor 20.00 uur bestelt. De levering vindt in verreweg de meeste gevallen de eerstvolgende werkdag plaats. Plaats je jouw bestelling na 20.00 uur, in het weekend of tijdens feestdagen? Dan duurt de bezorging mogelijk één à enkele dagen langer. Wanneer een compressor een afwijkende levertijd heeft, geven wij dit aan in de productinformatie of krijg je van ons persoonlijk bericht.

Kan ik de compressor retourneren?

Datona hanteert voor alle gereedschappen en machines een zichttermijn van 180 dagen. Binnen deze termijn kun je een compressor kosteloos en zonder opgaaf van reden retourneren. Je krijgt in principe het volledige aankoopbedrag terug, mits de compressor na levering beschadigd is geraakt of overduidelijk sporen toont van gebruik. De daardoor veroorzaakte waardedaling wordt in mindering gebracht op het retourbedrag. Vul voordat je de compressor retour stuurt ons retourformulier in. Je krijgt dan van ons een retourlabel en eventueel verdere instructies. Nu heb je nog 14 dagen de tijd om de retourzending in orde te maken.

Waarom een compressor bestellen bij Datona?

Bij Datona vind je de beste compressoren voor de scherpste prijzen. Daarnaast hebben wij een uitgebreid assortiment met persluchtgereedschap, straalcabines en werkplaatspersen die je hier moeiteloos op kunt aansluiten. Bij onze uitvoerige productinformatie geven wij precies aan hoeveel druk de compressor opbouwt en wat de exacte ketelinhoud is. Onze compressoren zijn van de hoogste kwaliteit en gaan daardoor extra lang mee.